subota , oktobar 20 2018

MUP: Krivične prijave i u Zaječaru

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, u saradnji sa Poreskom policijom, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv odgovornog lica UTP Srbija TIS Zaječar, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo poreska utaja.

Postoje osnovi sumnje da je ona, od 1. januara 2012. do 31. marta 2017. godine potpisala i overila nadležnom poreskom organu poreske prijave o utvrđenom porezu na imovinu sa umanjenim podacima u rubrikama za korisne površine nepokretnosti i praznim rubrikama za površinu zemljišta na koje se plaća porez.

Osim toga, osumnjičena je podnela prijave za naknadu za unapređenje životne sredine sa unetim umanjenim podacima u rubrikama za korisne površine nepokretnosti. Na ovaj način budžet grada Zaječara oštećen je za 5.654.107 dinara.

* * *

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, u saradnji sa Poreskom policijom, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv odgovornog lica ustanove Gitarijada Zaječar, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja.

Sumnja se da on, od 4. jula 2015. do 30. novembra 2016. godine, u zakonskom roku nije podneo evidencionu prijavu za PDV nadležnom poreskom organu o ostvarenom prometu, a zaposlenom radniku nije obračunao i uplatio doprinose za obavezno socijalno osiguranje. Na ovaj način budžet Republike Srbije je oštećen za 456.186 dinara.

Izvor: MUP

Takođe pogledajte

Uhapšeni Zaječarci zbog razbojništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su sugrađane P.J. (1978) i Z.R. (1963), zbog …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *