utorak , mart 26 2019
????????????????????????????????????

5. sednica Parlamenta privrednika PKS – RPK Zaječar

U sredu, 13.marta  održana je 5. redovna sednica Parlamenta privrednika PKS – RPK Zaječarskog i Borskog upravnog okruga. Nakon usvajanja Zapisnika sa prethodne sednice i usvajanja dnevnog reda, prisutnima je, prof.dr Dragan Povrenović, predstavio ovogodišnje takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju. Tom prilikom pozvao je privrednike da podrže i promovišu preduzetničku inovativnu klimu u svojim lokalnim samoupravama.

U nastavku sednice je Dejan Tošić prezentovao Izveštaj o radu PKS – RPK Zaječar za 2018. godinu.

O tekućim privrednim kretanjima na teritoriji Komore Zaječar prisutne je izvestila Maja Milutinović, stručni saradnik RPK Zaječar. Nermina Ljubović, savetnik predsednika Privredne komore Srbije, je istakla značaj inicijativa privrede i mehanizme za njihovo ostvarivanje kroz niz formiranih radnih grupa pri nadležnim ministarstvima.

Članovi Parlamenta privrednika uz prisustvo drugih privrednika iz Timočkog regiona su imali prilike da nakon formalnog dela Sednice, čuju nešto više o aktuelnim programima Ministarstva privrede, Fonda za razvoj i Razvojne agencije Srbije. Ispred ministarstva privrede obratila se Aleksandra Vučetić i ukazala na novine u programima podrške malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima.

Novine kod kreditnih linija Fonda za razvoj je predstavila Vesna Vučetić, direktorica Sektora za upravljanje rizicima Fonda za razvoj Republike Srbije. Prezentaciju o merama podrške poslovanju Razvojne agencije Srbije je predstavila Dubravka Živković, savetnik Odeljenja za podršku MSP.

Na ovoj sednici je izloženo nekoliko tekućih problema privrednika koji će u formi inicijativa biti detaljno obrađeni i procesuirani nadležnim organima u cilju njihovog rešavanja.

 

Takođe pogledajte

Međunarodna izložba pasa svih rasa 7. aprila u Zaječaru

Deseta Međunarodna izložba pasa „CACIB Zaječar 2019″, biće održana u nedelju, 7. aprila na Popovoj …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *