utorak , maj 21 2019

8 signala da je vaš partner sebičan u vezi i da bi bilo bolje da ga ostavite

Ako ste se i jednom zapitali gde ste vi u svemu tome onda je vreme za raskid

Svi smo mi ponekad sebični u ljubavi i tražimo emocije samo za sebe, ali ako je to navika življenja u vezama, onda definitivno nešto nije u redi. Ovih osam signala će vam pokazati da vaš partner misli samo na sebe i da je vreme za raskid.

Stanite na momenat i zapitajte se kada vas je partner poslednji put pitao kako želite da provedete vikend, ili kada je samo poznavajući vas dovoljno stvorio atmosferu za koju zna da vam je omiljena.

Ako ne možete da se setite, onda postoji verovatnoća da je vaš partner sebičan.

Ovih osam signala će vam to potvrditi i onda je zaista vreme da ga ostavite.

Trpite njegove “ventile”, ali nema mesta za vaše

Kada patner nema razumevanja da ste i vi ljudsko biće kojem mogu da se nakupe sitnice i da jednostavno eksplodira u njegovom prisustvu, vi nema šta da tražite sa njim. Ukoliko vam veza nije sigurna luka u kojoj možete da se ponesete ponekad i neprimereno i ako uvek treba da budete na oprezu kako će partner razumeti vaše ponašanje, onda je zaista vreme za raskid.

Ne bavite se zrelim razgovorima

Naravno da je najlakše ostaviti nešto po strani kako sebi ne biste kvarili raspoloženje, ali ako uvek vi inicirate ozbiljne razgovore, onda se jasno vidi da vaš partner misli samo na sebe i neguje strogo svoja osećanja. Tako nešto vam ne treba u životu.

On je uvek u pravu

Nijedna osoba nije uvek u pravu. Ukoliko se stalno raspravljate na tu temu da li je njegovo stanovište ispravno ili ne, to dokazuje da se bavite samo njim. Gde ste vi u svemu tome?

Stalno vas optužuje da ste sebični

Poznato je da ljudi gotovo uvek kreću od sebe kada daju ljudima etikete. Ono kako se oni ponašaju preslikavaju na partnera i neretko ga optužuju za tu osobinu. Kada vam partner često govori da ste sebični i da mislite samo na svoja osećanja, to vam je dokaz da je donekle čak i svestan ove svoje ružne osobine.

Poludi kada pravite planove bez njega

On otvoreno očekuje da svaki vaš plan uključuje njega u nekom smislu. Kada to nije tako u stanju je da napravi potpuni haos. Da li znači da ga ne volite ako biste otišli sa drugaricom na kafu? Nikako. Ovakvog partnera je pravo vreme da se otarasite.

Stalno kritikuje vašu porodicu i prijatelje

Kada je partner sebičan, onda u svemu ili svima vidi pretnju. Degradiranjem vaše porodice, kao i prijatelja, partner u stvari degradira vas. Nikada to nemojte da zaboravite.

Nije svestan vaših potreba

Da i ste ikada pomislili da partneru morate da crtate baš sve što želite i što vam je potrebno? Ako jeste, onda je vreme za raskid. Ukoliko on nema osećaj za vaše želje i potrebe, onda vas zanemaruje kao ličnost i na ceni vas dovoljno. Zapravo, on vodi računa samo o sebi.

Često vam preti raskidom

Ukoliko vam partner redovno preti prekidom veze zbog svakavih gluposti, onda on sebi daje na veoma velikoj važnosti. Misli da je vredniji od vas i da vi njega treba da čuvate. To bi značilo da se vaše prisustvo u vezi podrazumeva. Tada to nije samo emocionalno vređanje, to je osnovno nepoštovanje. Raskinite sa njim.

Izvor: Telegraf.rs / huffpost.com     Foto: Pixabay

Takođe pogledajte

Samoća ima i svojih prednosti

Sasvim je razumljivo ako želite da imate partnera pored sebe, ali ako ste trenutno sami, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *