subota , februar 23 2019

Balkanski melanholik objavio novi roman

Muzičar Srđan Marjanović objavio roman “OK, presvući ću se” o kojem oni koji su ga pročitali kažu: “Ovo se ‘guta’!”.

Srđan Marjanović je dobro poznato ime jugoslovenske pop-rok scene. Pogotovo starijima koji pamte hitove poput “Mi smo jedno drugom govorili Vi”, “Bebo, ne plači”…


Ovaj 66-godišnji kantautor, koji se još kao klinac preselio iz rodne Banjaluke u Beograd, i koji iza sebe ima 15 studijskih albuma, ponovo se vratio na scenu novim pesmama, ali i novim romanom “OK, presvući ću se”, koji je danas predstavio u Beogradu.

“Roman o poslednjim urbanim herojima… noćnom životu Beograda i borbi autentičnih junaka za svoje parče neba”, napisao je književni kritičar Petar Arbutina. Na promociji se čuo i ovakav opis: “Roman koji se guta!”.

Marjanović, koga nazivaju i jednim od poslednjih jugoslovenskih muzičkih melanholika, iznenadio je sadržajem romana, koji je, zapravo, triler.

“Ovo je nova avantura za mene u koju sam ušao sračunato i namerno”, rekao je Marjanović na predstavljanju romana, u kojem čitalac paralelno prati priče 20-godišnje devojke iz Smedereva, koja po svaku cenu želi u Beograd, i nekadašnjeg fudbalera, 50-godišnjaka, sredovečnog muškarca koji se bavi marketingom, panično shvatajući da mu život prebrzo izmiče.

Njih dvoje se susreću i počinje ljubavna veza, protkana mnogim nepredviđenim dešavanjima, uključujući misteriozno ubistvo…

Roman je objavila izdavačka kuća “Čarobna kuća”.

Izvor: mondo.rs   Foto: MONDO/Predrag Vujić/Dragana Todorović

Takođe pogledajte

Izložba slika Ljiljane Stanković (VIDEO)

U galeriji Radul begovog konaka otvorena je izložba slikarke Ljiljane Stanković iz Zaječara. Zaječarka Ljiljana …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *