subota , februar 23 2019

“Bezbednost dece na internetu” (VIDEO)

Predavanje o nasilju na internetu i preventivnoj edukaciji dece o bezbednoj upotrebi interneta održano je danas u ŠOSO “Jelena Mjatorović” u Zaječaru. Preventiva i bezbednost učenika je prioritet u budućhnosti kako bi se bavili uzrocima problema, a ne posledicama, ističu organizatori .

Timočki omladinski centar već osam godina radi na prevenciji nasilja na intenetu. Dunja Marušić kaže da se u cilju što bezbednijeg korišćenja interneta organizuju tribine i predavanja u osnovnim i srednjim školama.

Cilj je stvaranje bezbednog okruženja za decu i zato je tim za bezbednost veoma važan u našoj školi, ističe Jovana Kocić, defektolog.

Đaci koriste društvene mreže i svesni su svih loših strana interneta i tehnologije koje svakodnevno koriste, istakla je.

Mladi su postali svesni šta sa sobom nosi virtuelni svet i svesni da je on jedno ogledalo realnog sveta. Na tribinama osnovcima se prezentuju konkretni primeri posle kojih oni počnu da razmišljaju i počnu da menjaju ponašanje na internetu, napominju organizatori.

Takođe pogledajte

Januarska inflacija u Srbiji 0,4, a međugodišnja 2,1 odsto

Potrošačke cene u Srbiji su porasle u januaru ove godine za 0,4 odsto u odnosu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *