subota , mart 28 2020

BRAVO: Knjaževac i Zvečan odustali od dočeka …Nakićen Zaječar slavi bez dinara…

Predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijevic početkom naredne nedelje posetiće socijalno ugrožene porodice u selima Izvore, Velište, Rudine, Banjska reka i u drugim seoskim sredinama gde će zajedno sa predsednikom Crvenog krsta Zvečan podeliti humanitarnu pomoć.

Peticija za otkazivanje javnih dočeka po gradovima u Srbiji pokrenula je pravu lavinu humanosti širom zemlje. Nakon Požege, Novog Pazara i Vranja, Zvečan i Knjaževac su se pridružili!

Zbog bolesti dečaka Nikole Markovića koji se već 16 meseci nalazi na bolničkom lečenju u Đenovi rukovodstvo opštine Zvečan je donelo odluku da novac namenjen za organizaciju novogodišnje proslave usmeri za lečenje dečaka.

Opština Knjaževac je jedna od retkih opština  koja je odlučila da novac za proslavu novogodišnjih praznika prosledi u humanitarne svrhe. Tako se priključila akciji nekoliko gradova koji smatraju da u Novoj godini treba više humanosti.

Predsednik  opštine Knjaževac Milan Đokić  na današnjoj sednici Skupštine opštine obavestio je odbornike i građane da je na prethodnoj sednici opštinskog veća doneta odluka da se opština Knjaževac neće trošiti novac za novogodišnje spektakle, već novac usmeriti za lečenje naših bolesnih sugrađana.

“Sredstva koja su bila opredeljena za organizaciju novogodišnjeg koncerta, vatrometa i svega onog što se organizuje za Novu godinu, usmerićemo na lečenje naših bolesnih sugrađana, konkretno malog Luke Tasića i Davora Milutinovića, koji boluje od multiple skleroze. U kom iznosu, odlučiće Opštinsko veće na sutrašnjoj sednici”, izjavio je predsednik opštine Milan Đokić na današnjoj  sednici na kojoj se žustro razmatralo o budžetu opštine za 2017. godinu.

Ovo je ujedno bio jedini momenat kada su svi odbornici podržali ovu ideju i to gromoglasnim aplauzom.

“Opština Knjaževac će planirana sredstva u iznosu od milion dinara za organizaciju dočeka Nove godine na Gradskom trgu umesto za tu namenu, taj novac opredeliti za pomoć našim sugrađanima kojima je potrebno lečenje u inostranstvu. Sredstva će u odnosu na ukupna potrebna za operacije u inostranstvu biti podeljena Luki Tasiću, osmogodišnjem dečaku, koji boluje od cerebralne paralize i naophodna mu je hitna operacija u Americi i Davoru Milutinoviću, našem sugrađaninu, koji boluje od primarno progresivnog oblika multiple skleroze i potrebno mu je lečenje u Ukrajini”, rekao je predsednik opštine Knjaževac, mr Milan Đokić.

  

A Zaječar ukrašen šljašti na sve strane , mnogi bi se složili nikad pompenznije ukrašen, čak smo dobili i natpis čisto da nas podseti da i dalje živimo u gradu Zaječaru. Svakako je to važno i za Bugare koji u sve većem broju posećuju naš grad, da znaju da ispričaju komšijama i prijateljima i pohvale se  da očas posla mogu da  dobiju poklon od grada u vidu kandže a da oni u vidu zahvalnosti za čuvanje automobila poklone gradu donaciju od 4.000 din. Ko im je kriv kad ne koriste srpske kartice nego svoje bugarske pa ne mogu da puste poruku za parking. A sve u interesu turističkog razvoja našeg grada.

Ono što je važno napomenuti je to da građane  Zaječara organizacija i doček Nove godine neće koštati ništa, kako su više puta saopštili iz GU Zaječar. Zbog toga bi bilo korektno da ne nalazimo sitnice poput ugovora o plaćanju rasvete i kablove pod naponom koji su inače povezani za džabe (vidite na slici) i ne zameramo ako nekoga drmne struja jer i ona je džabe za građane Zaječara. Dobro bi bilo da gledamo gde hodamo i da se molimo da ne padne kiša ili sneg  i ugasi naš (natpis) GRAD ZAJEČAR.

Čak i ako se odlučite da Novu godinu ne provedete na skveru sa našim voljenim dipl. ecc gradonačelnikom i ne ispuni Vas toplinom i verom njegova novogodišnja čestitka budite sigurni da će zahvaljujući besplatnim ozvučenjem (koje će čuti i Bugari bez dolaska u Srbiju) biti u mogućnosti da čuju i svi u okolnim selima.

Ostaje samo da se zahvalimo GU Zaječar u ime svih građana što nam je omogućila  potpuno besplatan doček na Skveru, da ih zamolimo da posavetuju ove gore navedene opštine kako da i oni  ulepšaju Novogodišnju noć svojim građanima besplatno a usput  mogu i da ih pitaju kako da i GU Zaječar pomogne lečenje naših bolesnih sugrađana.

Takođe pogledajte

Uputstvo građanima Zaječara za ostvarivanje prava na besplatan obrok!!!

Na osnovu Zaključka Štaba za vanrеdnе situacijе grada Zajеčara, o ostavrivanju prava na bеsplatan obrok …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *