subota , februar 16 2019

Budžet grada uvećan za 194 miliona dinara

Na jučerašnjoj sednici Gradskog veća  većnici su usvojili Nacrt Odluke o trećem dopunskom budžetu Grada Zaječara za 2018. godinu.

„Treći dopunski budžet je uvećan iz drugih izvora finansiranja za 194 miliona 396 hiljada dinara, odnosno negde oko 8%. Što se tiče prihodnog i rashodnog dela, prihodi i primanja i rahodi i izdaci iz izvora 01, odnosno budžetska sredstva, nisu se menjala. rekla je Valentina Đuričić, načelnica Odeljenja za budžet i finansije.

Većnici su usvojili Nacrt Odluke o konverziji potraživanja grada Zaječara u udeo Grada u kapitalu privrednog društva „Simpo“ a.d. Vranje, kao i Nacrt Odluke o izmeni i dopuni Odluke o komunalnom uređenju na teritoriji grada Zaječara. Usvojen je i Nacrt Odluke o naknadi troškova prevoza za dolazak i odlazak sa rada zaposlenih u organima grada Zaječara, ustanovama i organizacijama čiji je osnivač grad Zaječar, kao i ostalim pravnim subjektima čijim zaposlenima grad Zaječar obezbeđuje prevoz, a data je i saglasnost na Odluku o načinu pokrića gubitka JKSP “ Zaječar“ Zaječar za prošlu godinu.Saglasnost je data na Srednjoročni plan poslovne strategije i razvoja Javnog komunalno-stambenog preduzeća „Zaječar“ za period od 2017. do 2021. godine, kao i na Dugoročni plan poslovne strategije tog preduzeća za period od 2017. godine do 2027. godine.Na sednici je izmenjeno Rešenje o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora Javnog komunalnog preduzeća „Higijena Zaječar“, kao i saglasnosti na Statut Matične biblioteke „Svetozar Marković“ u Zaječaru,  i na Izmenu Programa rada sa finansijskim planom za 2018. godinu Turističke organizacije grada Zaječara. Na jučerašnjoj sednicic je usvojeno  Rešenje o imenovanju Radnog tima za izradu Lokalnog antikorupcijskog plana grada Zaječara, kao i Predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za kategorizaciju ugostiteljskih objekata za smeštaj na teritoriji grada Zaječara.Usvojen je i Izveštaj o izvršenju budžeta grada Zaječara za period 01.01.2018. godine do 30. juna ove godine, kao i Predlog Zaključka o davanju u zakup poslovnih prostorija grada Zaječara.

Takođe pogledajte

Oko 64.000 zdravstvenih kartica nije preuzeto

U filijalama RFZO-a stoji oko 64.000 zdravstvenih kartica. Najviše je onih koje su vraćene iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *