petak , novembar 15 2019

“Dinamika music” fascinirao Zaječarce

Gudački električni kvartet “Dinamika music” fascinirao je sinoć Zaječarce koji su ispratili njihov koncert na gradskom trgu.

Virtouznim izvođenjem dela klasične muzike, ali i kompozicija iz poznatih filmova, odabranih  narodnih pesama i rok kompozicija u originalnoj obradi DJ Grapelija, ostavili su publiku bez daha. Dinamiku čine akademski muzičari školovani na Akademijama u zemlji i inostranstvu koji sjedinjuje muziku kroz vreme, od  baroka do roka.

Idejni tvorac i vođa kvarteta je Katarina Ranić Čavić, a članovi su Katarina Stanimirović, Milovan Jovanović i pomenuti DJ Grapeli – Bogdan Čavić.

Kako ističu, oni su prvi u Srbiji koji su počeli da izvode remiks najpoznatijih kompozicija klasične muzike s ciljem popularizacije kvalitetne muzike među mladima. Od kada je “Dinamika music” počela sa radom 2012. godine, reakcija publike je bila fantastična jer je komunikacija neuporedivo neposrednija u odnosu na klasične gudačke kvartete. Razlog leži u neobičnoj kombinaciji 3 električne violine sa di-džejom, koja se pokazala zaista izvanrednom što je zaječarska publika prepoznala i aplauzom pozdravljala izvođenje svake kompozicije.

Organizator koncerta je Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”a pokrovitelj je grad Zaječar.

Takođe pogledajte

„Antika fest“

Na kasnoantičkom lokalitetu Feliks Romuliana kod Zaječara juče je otvoren „Antika fest“, trodnevni festival koji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *