sreda , jun 26 2019

“Dinamika music” oduševio zaječarsku publiku

Gudački električni kvartet “Dinamika music” oduševio je sinoć zaječarsku publiku u Narodnom pozorištu Timočke Krajine “Zoran Radmilović”.

Virtouzi na električnim violinama predvođeni idejnim tvorcem i vođom kvarteta Katarinom Ranić Čavić izveli su dela klasične muzike, ali i kompozicije iz poznatih filmova, odabrane  narodne pesme i rok kompozicije u originalnoj obradi DJ Grapelija. Naime, Dinamiku čine akademski muzičari školovani na Akademijama u zemlji i inostranstvu. koji sjedinjuje muziku kroz vreme od Vivaldija do Majkla Džeksona.

Kako ističu, oni su prvi u Srbiji koji su počeli da izvode remiks najpoznatijih kompozicija klasične muzike s ciljem popularizacije kvalitetne muzike među mladima.

Od kada je “Dinamika music” počela sa radom 2012. godine, reakcija publike je bila fantastična jer je komunikacija neuporedivo neposrednija u odnosu na klasične gudačke kvartete. Razlog leži u neobičnoj kombinaciji 3 električne violine sa di-džejom, koja se pokazala zaista izvanrednom što je zaječarska publika prepoznala i burnim  aplauzom pozdravljala izvođenje svake kompozicije.

Takođe pogledajte

Održan koncert operske dive Jadranke Jovanović

Povodom 21. Juna – „Svetskog dana muzike, na kasnoantičkom lokalitetu Feliks Romuliana sinoć je održan …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *