petak , septembar 18 2020

Dosadašnji direktor JKSP „Zaječar“ danas se sastao sa radnicima (VIDEO)

„Zahvalio bih se svima koji su me sve ove godine podržavali, ali bih se zahvalio i onima koji su bili protiv mene, jer su mi sa srca skinuli težak teret odgovornosti koji nosim evo već skoro sedam godina, rekao je Ivan Žikić dosadašnji direktor JKSP „Zaječar“, obraćajući se radnicima ovog preduzeća.

 „Mi smo po dobijanju saglasnosti od Uprave za javne nabavke u potpunosti otkupili opremu i imovinu Toplane u stečaju i ona je sada u našem vlasništvu“, naglasio je Žikić i dodao „Danas i pored činjenice, da smo imali gubitke , zbog velikog rasta cena mazuta na tržištu koje smo morali da plaćamo, kao i nekih drugih stvari, JKSP“Zaječar“ je  u plusu 18,5 miliona dinara – sviđalo se to nekom ili ne. U potpunosti smo isplatili obaveze koje smo imali prema preduzeću iz Beograda, po odluci Apelacionog suda u iznosu od 21, 2 miliona ,  što datira iz prethodnog perioda. Pre dva meseca, kupili smo dva kamiona auto-smećara kako bi ojačali komunalni sektor. Zbog svega toga  što smo plaćali došlo je do malog, rečima biram, malog kašnjenja u isplati ličnog dohotka , ali uzimajući u obzir da je sada oktobar i da je sledeća plata koju mi isplaćujemo septembar, jasno je da smo i to skoro u celosti nadoknadili.

 „Ono što je alarmantno je ogroman dug Gradske uprave sa budžetskim korisnicima , odnosno ustanovama prema našem preduzeću, i on iznosi 123 miliona dinara. Ako bih vam to preneo u mazut recimo i pretvorio u taj deo, to je bezmalo mazut za celu grejnu sezonu“ , istakao je Žikić.

„Na kraju , želeo bih da Vam se zahvalim, svima lično koji ste ovde došli , da Vam poželim uspeh u daljem radu. Bilo je veliko zadovoljstvo i čast raditi s vama. Morate da budete jaki, i baš zbog tog razloga ja ću da završim sledećim rečima :

* Zašto smo izabrani za ovu misiju , a ne neku drugu u životu , to nikad nećemo da znamo, ali ono što znamo je da ćemo zasijati takvim sjajem , da će se dugo iza nas nazirati tragovi stepenica ka nebu – u to ime živeli i živela Srbija“, rekao je u svom obraćanju Ivan Žikić dosadašnji direktor JKSP „Zaječar“, radnicima ovog preduzeća.

Radnici su ga gromoglasnim aplauzom pozdravili.

Takođe pogledajte

Đerdap stavljen pod zaštitu Unesko

Đerdapska klisura i njeno zaleđe, delovi planinskih masiva Kučaj i Miroč, prvo su područje u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *