četvrtak , avgust 22 2019

Druženje naših najmladjih sugradjana sa policijskim službenicima (VIDEO)

Mališani iz vrtića „Ljiljan” Predškolske ustanove: „Đulići” iz Zaječara, imali su priliku da  se  druže sa policajcima i saobraćajcima Policijske uprave Zaječar.

Druženje dece iz zaječarskog vrtića “Ljiljan”i pripadnika Policijske uprave Zaječar, deo je akcije „Moj drug policajac“ koja se sprovodi u okviru projekta „Policija u zajednici“, a čiji je cilj da najmlađima približi rad organa reda i istovremeno ih informiše kako da poštuju propise kojima štite i sebe i druge. Saobraćajci su mališanima objašnjavali ko su oni i šta rade, šta treba da čine kako bi bili bezbedni u saobraćaju, kako se prelazi ulica i odgovarali na njihova pitanja. Zajedno su pogledali kratak edukativni film, pokazali im uniformu i saobraćajna sredstva koja koriste u radu, a mališanima je posebno bio zanimljiv motor.

U okviru projekta “Policija u zajednici” sa Predškolskom ustanovom  “Đulići” Policijska uprava Zaječar realizuje različite aktivnosti tokom cele godine, a decu iz predškolskih grupa uključuju u razne aktivnosti, poput današnje o radu saobraćajne policije I policije opšte nadležnosti. Akcenat je dat na prevenciji i zaštiti dece u saobraćaju, poštovanju saobraćajnih pravila I na bezbednost uopšte,kao I da se upoznaju sa tim šta bi moglo da se desi i kako da se zaštite. Saobraćajci i policajci će nastaviti druženje sa mališanima i u narednom periodu, jer kako su nam rekli, planiraju da posete sve vrtiće u gradu i selima.

 

Takođe pogledajte

Naknade nezaposlenim licima za jul

Preko Banke Poštanska štedionica, danas će biti isplaćene redovne novčane naknade nezaposlenim licima za jul …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *