nedelja , jul 5 2020

„Formiranje mreže za unapređenje zaštite životne sredine od zagađivača u prekograničnim oblastima“

U hotelu Check Inn u Temišvaru je 5. septembra 2019. godine održana Konferencija o otvaranju projekta Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Rumuniјa-Srbiјa pod nazivom: „Formiranje mreže za unapređenje zaštite životne sredine od zagađivača u prekograničnim oblastima“ (skraćeni naziv projekta NETMIN, eMS br. RORS-308).

Organizator Konferencije o otvaranju bio je Univerzitet Politehnika iz Temišvara, Rumunija, koji je vodeći partner na ovom projektu.

Konferenciji su pored članova projektnog tima sa Univerziteta Politehnika u Temišvaru, prisustvovali i članovi projektnog tima iz Instituta za rudarstvo i metalurgiju Bor, i to: dr Daniel Kržanović, koordinator projekta ispred Instituta, dr Ana Kostov, koordinator za odnose s javnošću i inženjer Miroslav Grujić, asistent za formiranje mreže. Na Konferenciji o otvaranju projekta prisustvovalo je 41 učesnik.

Konferenciju je otvorio profesor dr Liviu Ioan Cădariu-Brăiloiu, prorektor Univerziteta Politehnika iz Temišvara za naučno-istraživačke inovacije, tehnološki transfer i ljudske resurse.

Nakon pozdravnih reči i upoznavanja sa članovima tima, na Konferenciji su svoje prezentacije izložili prof. dr Conrelia Muntean, menadžer projekta, prof. dr Petru Negrea i dr Ana Kostov.

Na konferenciju su predstavljeni učesnici na projektu Institut za rudarstvo i metalurgiju Bor i Univerzitet Politehnika iz Temišvara. Takođe, predstavljen je i sam projekat, njegovi ciljevi i očekivani rezultati koji se trebaju dobiti realizacijom ovog projekta. Navedeni su načini i metode za prikupljanje uzoraka i njihovu analizu, kao i metode za fitoremedijaciju zagađenih površina.

Na kraju Konferencije o otvaranju projekta, usledila je aktivna diskusija između učesnika na konferenciji i članova tima.

Takođe pogledajte

Veća prava za zaposlene u predškolskim ustanovama

Ministar prosvete Mladen Šarčević potpisao je sa predsednicima resornih sindikata dopunu posebnog kolektivnog ugovora za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *