subota , jul 4 2020

„Formiranje mreže za unapređenje zaštite životne sredine od zagađivača u prekograničnim oblastima“ (FOTO)

U Institutu za rudarstvo i metalurgiju u Boru danas je održan sastanak Zajedničkog upravljačkog odbora u okviru projekta Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Rumuniјa-Srbiјa pod nazivom: „Formiranje mreže za unapređenje zaštite životne sredine od zagađivača u prekograničnim oblastima“

Sastanku su prisustvovala 4 vodeća stručnjaka sa strane vodećeg partnera na projektu – Univerzitet Politehnica u Temišvaru, Rumunija i 3 vodeća stručnjaka sa strane partnera na projektu – Institut za rudarstvo i metalurgiju Bor, Srbija.

Glavne teme koje su razmatrane na sastanku su:

Razgovor i utisci o uspešno održanoj prvoj radionici na navedenom projektu. Radionica je bila održana prethodnog dana, 29. avgusta 2019. godine u borskom Institutu i okupila je 28 učesnika sa obe strane prekograničnih oblasti.

Planiranje daljih aktivnosti na projektu i pripremne aktivnosti za nastupajuću Konferenciju o otvaranju, koju će organizovati vodeći partner na projektu u Temišvaru 5. septembra 2019. godine.

Dogovor oko realizacije studije o zagađenju rudarskom aktivnošću u prekograničnim područjima i njenom uticaju na stanovništvo i biodiverzitet.

Takođe, razgovaralo se i oko načina prikupljanja uzoraka i metodama njihove analize, kao i o napredku na formiranju mreže za unapređenje zaštite životne sredine.

 

Takođe pogledajte

Sutra počinje isplata poljoprivrednih I vojnih penzija

U subotu 4.jula počeće isplata vojnih I poljoprivrednih penzija za jun preko tekućih računa korisnika, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *