utorak , maj 21 2019

„Jačanje kapaciteta zadruga i udruženja poljoprivrednika u Srbiji“ (VIDEO)

U Regionalnoj privrednoj komori Zaječarskog i Borskog upravnog okruga u Zaječaru   održan je  seminar „Jačanje kapaciteta zadruga i udruženja poljoprivrednika u Republici Srbiji“. Obuka je bila namenjena zadrugama i udruženjima poljoprivrednih proizvodjača. Organizovana je   u okviru projekta „Pomoć za trgovinu-podrška razvoju proizvodnih kapaciteta agroindustrijskog sektora u Srbiji“ koji finansira Vlada Ruske Federacije, a koji implementira Program za razvoj Ujedinjenih nacija.

“Mi imamo dosta tema koje obradjujemo, a koje se konkretno tiču različitih aspekata razvoja Udruženja I Zadruga koje posluju na teritoriji Srbije. Trening se sprovodi u celoj Srbiji I namenjen je prvenstveno Udruženjima I Zadrugama I eventualno nekim neformalnim grupama koje žele da krenu u neki način udruživanja”, istakla je Tamara Živadinović iz firme Mena group.

U Zaječaru ima dosta Udruženja, neka su mladja a neka ranije organizovana, a imamo I nekoliko Zadruga koje su funkcionalne I već dugo posluju .

“Naši ljudi dobro znaju šta znači udruživanje, dosta su suočeni sa nekim organizacionim problemima ne zbog svoje neorganizacije, već zbog nekih pravnih , administrativnih I finansijskih problema ,I zainteresovani su za razmenu iskustava I to je ključ svega”, dodala je ona.

 

 

Takođe pogledajte

Vučić: Najbolja potvrda jedinstva i borbe za nacionalne interese

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je pobeda kandidata Srpske liste na vanrednim izborima …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *