subota , jul 4 2020

Javni poziv za nabavku novih mašina i opreme za stočarsku proizvodnju

Objavljen je poziv za za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu. Stočari tako mogu računati na podsticaje ukoliko su mašine i oprema svrstane u kategoriju za pripremu, distribuciju i skladištenje koncentrovane i kabaste stočne hrane, zatim za manipulaciju i distribuciju čvrstog, polutečnog i tečnog stajnjaka. Podsticaji su namenjeni i za nabavku mašina i opreme kojom se štiti dobrobit životinja, zatim za vaganje, usmeravanje i obuzdavanje životinja. Takođe, obuhvaćene su i mašine, oprema za proizvodnju mleka, konzumnih kokošjih jaja, držanje, odgoj i tov živine.Pčelari mogu takođe ostvariti pravo na podsticaje po ovom javnom pozivu ukoliko imaju najmanje 5, a najviše 1000 košnica.Prema javnom pozivu, proizvođači za nabavljene mašine i opremu dostavljaju račun izdat u ovoj godini, najranije od 1. januara 2020. a najkasnije do dana podnošenja zahteva.
Najmanja vrednost ukupne investicije za koju se podnosi zahtev je 80 hiljada dinara, dok je iznos pojedinačnog računa (ukoliko se kupuje više komada mašina ili opreme) najmanje 25 hiljada. Ukoliko je u pitanju pčelarska oprema, najmanji iznos investicije je 50 hiljada dinara, a najmanja vrednost pojedinačnih računa je 20 hiljada.
Pored zahteva i računa, proizvođač prilaže otpremnicu, garanciju, fiskalni isečak ili izvod iz banke kojim se potvrđuje obavljena nabavka. Za mašine iz uvoza, dostavlja se jedinstvena carinska isprava.Najviši iznos sredstava koji poljoprivrednik može ostvariti u jednoj kalendarskoj godini po ovom pravilniku je milion i po dinara. Za podsticaje u stočarstvu za nabavku novih mašina i opreme država je po ovom javnom pozivu namenila 130 miliona dinara.
Krajnji rok za podnošenje zahteva je 15. jun.

Takođe pogledajte

Veća prava za zaposlene u predškolskim ustanovama

Ministar prosvete Mladen Šarčević potpisao je sa predsednicima resornih sindikata dopunu posebnog kolektivnog ugovora za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *