četvrtak , mart 21 2019

Kako lokalna samouprava misli na meštane Šipikova? Da li mislite da je ovaj čovek glasao za Boška Ničića? (VIDEO)

Porodica Njagojević iz sela Šipikovo je nedavno pretrpela veliku štetu na pomoćnom objektu i štali kada je usled velike količine snega konstrukcija ovog objekta popustila i napukla, tako da preti opasnost da se svakog trenutka sruši. Prema Ilijinim rečima, niko od predstavnika gradske vlasti  u Zaječaru ih nije obišao i ponudio neku pomoć.

Ilija Njagojević iz Šipikova se bavi poljoprivredom. Domaćinstvo je staračko, mladi su otišli trbuhom za kruhom kaže, tako da jedva opstaju. U nedavnim velikim smetovima kada je ovo selo bilo danima zavejano i odsečeno od sveta, ovu porodicu zadesila je još jedna nevolja. Velika količina snega i vode oštetili su pomoćni objekat i štalu.

„Rodjen sam u Šipikovu i živim ovde već 67 godina. Bilo je veliko nevreme i bio je veliki sneg, a nanosi su bili visoki oko 3 metra i pukla je konstrukcija, odnosno betonske grede na štali, što je radjeno pre 45 godina. Nas na selu niko ne obilazi. Svi znaju da su u Zaječaru poplave, a nas niko ne pita za ništa. Nisam mogao iz dvorišta da izadjem zbog snega, smetovi i nanosi su bili ogromni. Ne dolaze ni lekari ovde, ne čiste ni puteve, ništa. Osećam se ugroženo i to ne samo ja već svi stanovnici Šipikova. Druga mesta obilaze, nose lekove, vide kakva je situacija, donose pumpe za vodu, a kod nas ništa nas niko ne pita i niko ne dolazi. Ja sam se izjasnio kao Vlah, jer je to moje poraklo, moji roditelji su vlasi. Mi smo učili srpski jezik i bili smo Srbi kao i svi ostali, jer nismo imali našu stranku i naš jezik, medjutim sada su se promenile mnoge stvari. Mi smo ugroženi, jer trpimo pritiske sa svih strana od drugih partija. Pritisci izazivanja, nerazgovora i puno stvari“, istakao je Ilija.

Niko od predstavnika gradske vlasti u Zaječaru  ga  nije obišao, niti nudio neki vid pomoći ili rešenje. Kaže, da su zaboravljeni i da ne zna kako će dalje. Ističe da je svaki dan sve teži i teži i dug kao godina. Od male penzije jedva uspe da plati račune i nema nadu da će uspeti sam da nešto obnovi. Za saniranje ovog objekta potreban je novac koji on nema.

„Nemam para da to saniram, jer je moja penzija 10 200 dinara, a radio sam 17 godina u „Kristalu“, dok moja žena ima 6 000 penziju, a 18 godina je radila u KTK. Koze, ovce, jariće, kokoške, sve ostale životinje sam odveo na drugo mesto jer je ovde u štali nebezbedno. Niko ne dolazi ovde i nema gde da se proda ta stoka i meso, ne dolazi ni jedna firma kao što je bila klanica „Timok“ Zaječar, dolazili su iz Paraćina, sa Kosova i otkupljivali su, a sada nema ništa, niko ne dolazi da te pita i nemaš ni računicu da radiš“, rekao je Ilija.

Najveći trag ova katastrofa je ostavila na Ilijinoj duši, jer on, kako kaže, ne vidi nikakvu perspektivu u svom rodnom selu, jer je prepušten sam sebi i ostavljen bez ikakve pomoći u saniranju posledica.

Takođe pogledajte

Srednji kurs dinara 117,92

Zvanični srednji kurs dinara iznosi danas 117,92 dinara za evro što je neznatna promena u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *