sreda , maj 22 2019

„Književnost na dar“

Povodom  3. Decembra ,Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u Radul begovom konaku u Zaječaru  sinoć je organizovana promocija zbornika radova osoba sa invaliditetom „Кnjiževnost na dar“.

Nadahnuto , sa puno emocija  ovi mladi ljudi,  njihovi roditelji i stariji drugari govorili su svoje stihove,  pesme drugih članova udruženja, ali i poznatih pesnika.

Prema oceni stručnjaka ovakvi nastupi  utiču na povećanje njihovog samopouzdanja i motivacije za dalji rad. Tema ovogodišnjeg  dana  osoba sa invaliditetom je “Osnaživanje osoba sa invaliditetom i obezbeđivanje inkluzivnosti i jednakosti”.Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, obeležava se od 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obeležavanje tog dana s ciljem da se osobama sa invaliditetom omogući ravnopravno učešće u društvu

Na sinoćnjoj  promociji potpisan je i protokol o saradnji Narodnog pozorišta Timočke Кrajine –Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ sa Društvom obolelih  od cerebralne i dečje paralize i Ustanovom  za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak“.Organizator  književne večeri je  Ustanova Narodno pozorište Timočke Кrajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u saradnji sa Društvom obolelih od cerebralne i dečje paralize  i Udruženjem za pomoć osobama sa L. Daun sindromom,  a pokrovitelj   je  Grad  Zaječar.

Takođe pogledajte

Članovi „Dečijeg centra“ učestvovaće na tri festivala u junu

Članovi „Dečijeg centra“ Zaječar učestvuju  na festivalu „PozitivNI ulični festival – Niš“ koji se održava …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *