petak , decembar 14 2018

„Književnost na dar“

Povodom  3. Decembra ,Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u Radul begovom konaku u Zaječaru  sinoć je organizovana promocija zbornika radova osoba sa invaliditetom „Кnjiževnost na dar“.

Nadahnuto , sa puno emocija  ovi mladi ljudi,  njihovi roditelji i stariji drugari govorili su svoje stihove,  pesme drugih članova udruženja, ali i poznatih pesnika.

Prema oceni stručnjaka ovakvi nastupi  utiču na povećanje njihovog samopouzdanja i motivacije za dalji rad. Tema ovogodišnjeg  dana  osoba sa invaliditetom je “Osnaživanje osoba sa invaliditetom i obezbeđivanje inkluzivnosti i jednakosti”.Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, obeležava se od 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obeležavanje tog dana s ciljem da se osobama sa invaliditetom omogući ravnopravno učešće u društvu

Na sinoćnjoj  promociji potpisan je i protokol o saradnji Narodnog pozorišta Timočke Кrajine –Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ sa Društvom obolelih  od cerebralne i dečje paralize i Ustanovom  za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Oblutak“.Organizator  književne večeri je  Ustanova Narodno pozorište Timočke Кrajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u saradnji sa Društvom obolelih od cerebralne i dečje paralize  i Udruženjem za pomoć osobama sa L. Daun sindromom,  a pokrovitelj   je  Grad  Zaječar.

Takođe pogledajte

„Naša istorija, naša sećanja” (VIDEO)

U galeriji Istorijskog arhiva “Timočka krajina” otvorena je izložba  “Naša istorija, naša sećanja”, koju je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *