petak , maj 29 2020

Maturanti plesali na zaječarskom Trgu (VIDEO)

Maturanti četiri zaječarske srednje škole, njih 510,  otplesali su danas na centralnom gradskom trgu, svoj maturantski ples. Zaječar  se tako ponovo pridružilo evropskim gradovima širom kontinenta  koji učestvuju u akciji „European Quadrille Dance Festival”, koja se u našem gradu održava već 12 godina. Maturanti su kao i ranijih godina plesali uz kompoziciju „Slepi miš”, Johana Štrausa.

Učenike završnih razreda srednjih škola i njihove roditelje,direktore i nastavnike , u ime gradonačelnika Zaječara i u svoje lično ime pozdravila je Marina Milić, zamenica gradonačelnika i naglasila da će ova manifestacija čiji je pokrovitelj  grad Zaječar biti organizovana i narednih godina. Maturantima je poželela mnogo sreće u daljem životu i radu , a sve one koji odlaze na studije van Zaječara  pozvala je da se sa svojim znanjem i iskustvom vrate u Zaječar i doprinesu njegovom razvoju,  jer naš grad jedino tako može da napreduje.

Mturantski ples se u Srbiji održava od  2005. godine  a prvi grad koji se priključio ovom projektu Plesnog Saveza Slovenije bio je Kraljevo. Posle Kraljeva, 2006. godine priključio se i Niš, a od 2007. godine i Zaječar i mnogi drugi gradovi.

Ova manifestacija je oborila  i Ginisov rekord kao najveći simultani ples u svetu 2011. godine kada je plesalo 33.202 plesača.

Organizator manifestacije je Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović”.

Takođe pogledajte

Eksurzije i proslave tokom leta

Od 1. juna mogu da se organizuju đačka putovanja – poručio je ministar prosvete Mladen …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *