subota , oktobar 20 2018

Minimalni koeficijenti za održavanje zgrada

Na jučerašnjoj sednici Gradskog veća, većnici su usvojili i Nacrt Odluke o određivanju koeficijenata za utvrđivanje naknade na ime troškova investicionog i tekućeg održavanja zgrada. Kako je istaknuto, koeficijenti su minimalni, ali ih je neophodno utvrditi, da bi nadležni organi upravljanja zgradama mogli da obavljaju svoj posao.

Radi se o odluci koja podrazumeva utvrdjivanje koeficijenata za obračunavanje iznosa na ime tekućeg i investicionog  održavanja i troškova upravljanja zgrada u slučaju  odredjivanja prinudne uprave od strane lokalne samouprave, istakao je izvestilac Srdjan Golubović.

Kako je objasnila zamenica gradonačelnika Marina Milić, ova odluka je doneta shodno tome da javno stambeno preduzeće više nije u obavezi, ali je u mogućnosti, da vrši ovo investiciono održavanje  i to sada prelazi na upravnike zgrada. Ovaj koeficijent je minimalan.

Ovo je samo deo koji ulazi u cenu, a cena se formira na osnovu ostalih kriterijuma, kao što su; starost zgrade, postojanje lifta i slično, rekle je zamenica gradonačelnika.

Takođe pogledajte

Dan oslobođenja grada u Prvom svetskom ratu (VIDEO)

Dan oslobođenjа Zаječаrа u Prvom svetskom rаtu, obeležen je prigodnim programom na Francuskom vojnom groblju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *