petak , maj 29 2020

Održan Festival romske kulture i tradicije (VIDEO)

U Zaječaru je juče održan Festival romske kulture i tradicije Srbije . Nakon svečanog defilea od Trga oslobođenja do Centra za kulturu u Kotlujevcu,  održan je prigodan kulturno-umetnički program. Ispred gradske uprave festival je otvorio većnik za kulturu Vujadin Milošević, a učesnike i publiku pozdravili su i predsednik Društva Roma Zaječar Miljan Rašić I direktor Narodnog pozorišta Timočke Krajine –Centra za kulturu “Zoran Radmilović” Vladimir Đuričić.

Dalibor Rakić predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine je pozdravio prisutne  i izrazio zadovoljstvo što prisustvuje festivalu.

Miljan Rašić predsednik Društva Roma Zaječar je uručio zahvalnice učesnicima i sponzorima koji su podržali ovu manifestaciju. Osim domaćina , Folklorne sekcije Društva Roma Zaječar, u programu su učestvovali i njihovi gosti : Udruženje Roma “Ternipe” iz Pirota i Forum Roma iz Bele Palanke, kao i Gradski folklorni ansambl ,,Zora” iz Zaječara.

Festival romske kulture i tradicije Srbije počeo je u petak u zaječarskom teatru premijerom predstave “Đelem, đelem” po tekstu i u režiji Žora Ivanova, u kojoj su učestvovali članovi Društva Roma Zaječar i glumci amateri, kao i folklorna sekcija Društva Roma.

Organizatori festivala su Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu “Zoran Radmilović” i Društvo Roma Zaječar, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Takođe pogledajte

„Raskoš unikata“

U galeriji Radul begovog konaka u utorak 10.decembra biće otvorena izložba tkanih i pletenih odevnih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *