nedelja , oktobar 20 2019

Održan koncert grupe “Vlada i Bajka”

U zaječarskom teatru, sinoć je  održan koncert  grupe ,,Vlada i Bajka”.

 

Duo Vladimir Marković Vlada i Dragutin Balaban Bajka svojim stvaralaštvom  dužim od pola veka obeležili su jugoslovensku i srpsku muzičku scenu. Prema rečima Vladimira Markovića, zaječarska  publika je bila fantastična :,,  Dali smo sve od sebe i mislim da je bio jako lep koncert.To je moj osećaj, a videlo se i da je odziv publike bio jako dobar.”

Dragutin Balaban Bajka je naglasio da oni vole kontakt sa publikom: ,,Zbog toga smo na polovini koncerta zatražili da se upali svetlo kako bismo  videli kome sviramo i pevamo  i kako bismo dobili povratnu informaciju i energiju od publike i mislim da smo se našli.”

Publika je najbolje reagovala  na kompozicije ,,Oblak” i ,,Beograd” kao i na hitove američkog dueta ,,Sajmon i Garfankel”: ,,Zvuk tišine i ,,Gospođa Robinson”, po čijem izvođenju su ,,Vlada i Bajka” poznati. Takođe  odlično je prihvaćena i njihova interpretacija kompozicije “”Panis Angelicus”  koju su zajedno snimili  Lučano Pavaroti i Sting. Sve u svemu  bio je to još jedan koncert za pamćenje u zaječarskom teatru.

Takođe pogledajte

„Antika fest“

Na kasnoantičkom lokalitetu Feliks Romuliana kod Zaječara juče je otvoren „Antika fest“, trodnevni festival koji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *