utorak , april 23 2019

Održana sednica Gradskog veća (VIDEO)

U Zaječaru je juče održana 38. sednica Gradskog veća. Većnici su usvojili nacrt odluke o usvajanju plana detaljne regulacije „Prostora zone I stepena zaštite Arheološkog nalazišta Romulijana – Gamzigrad sa proširenjem“, kao i nacrt odluke o pristupanju izradi plana detaljne regulacije privredne zone „Zapad“ u Zaječaru. Ovom prilikom većnici su usvojili i nacrt odluke o poveravanju poslova organizacije i realizacije manifestacije „Gitarijada“ Zaječar, Ustanovi Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, ustanovi kulture čiji je osnivač Grad Zaječar. Ovom Odlukom Narodnom pozorištu se odobrava i da za organizaciju i realizaciju Gitarijade angažuje suorganizatora kome može biti poverena delimično ili u celini organizacija i realizacija manifestacije.

 

“Imajući u vidu da je Gitarijada jedna kulturna manifestacija ona se u nadležnost stavlja ovoj ustanovi kojoj se pored poveravanja ovih poslova i odobrava da može da angažuje i suorganizatora kome će ona delimično ili u celini preneti organizaciju ove manifestacije,to je sve zbog potreba da Zaječarska gitarijada bude organizovana u skladu sa zahtevima i standardima velikog, regionalnog, multimedijalnog dogadjaja. Ovom odlukom ostavlja se takodje i mogućnost da Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru može da angažuje suorganizatora jer se radi o realizaciji najvećeg  rok festivala  u jugoistočnoj Evropi, kako bi se nastavilo sa tradicijom dovođenja sve većih zvezda na ovu prestižnu manifestaciju prvenstveno nemenjenu mladima. Jedan od razloga donošenja predloga ovakve odluke je i da sve bude u skladu sa zakonom i zahtevima sa evropskim standardima kako ne bi došli u situaciju da se ponove godine koje su iza nas i da se ova manifestacija ne organizuje u skladu sa zakonom pa onda dolazimo u probleme koje smo imali proteklih godina. Jedan od ciljeva je i zaključenje ugovora sa izvodjačima i prvenstveno cilj dovodjenja što većih zvezda na ovu manifestaciju”, istakla je zamenica gradonačelnika Marina Milić.

Većnici su većinom glasova usvojili i Nacrt Programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Zaječara za ovu godinu, kao i Nacrt Rešenja o određivanju mrtvozornika grada Zaječara.

 

 

Takođe pogledajte

Danas je Veliki ponedeljak

Velika ili strasna sedmica je poslednja, sedma nedelja Velikog časnog posta koja prethodi Uskrsu. Ova …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *