utorak , maj 21 2019

Održana sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga (VIDEO)

Danas je održana sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga.

 „Zakon o energetskoj efikasnosti je specifičan po tome što  su u odnosu na period pre 2012. godine poštovao satri zakon koji je imao dosta manjkavosti i koji je stavrao velike probleme kako Ministartsvu energetike tako i celoj državnoj upravi“, istakao je Miljan Bulatović stručni konsultant za energetsku efikasnost.

Na sednici Saveta Zaječarskog upravnog okruga govorilo se o primeni Zakona o efikasnom korišćenju energije i učešće jedinica lokalne samouprave sa područja Zaječarskog upravnog okruga na Konkursu Ministartsva rudarstva i energetike.

„Konkurs ističe 27. marta , a ukupna vrednost sredstava koja su predviđena za raspodelu  je 330 miliona dinara. Maksimalan iznos po jednom projektu je 30 miliona za devastirane opštine i 25 miliona za ostale“, naglasio je Bulatović.

„Ministartsvo i država svake godine ulažu sve više sredstava ali i napora „  rekao je načelnik Zaječarskog upravnog okruga Vladan Paunović.

 „Opština Sokobanja je već realizovala nekoliko projekata koji se tiču energetske efikasnosti“, istakao je Isidor Krstić predsednik opštine Sokobanja.

Nebojša Marjanović predsednik opštine Boljevac  ističe da je energetska efiklasnost svakodnevna tema po lokalnim samoupravama  i naglašava da  država daje ozbiljne podrške da se svi objekti koji su nekada građeni, kojima je neophodna sanacija po modelima energetski podobnih objekata , urede.

Na sednici Saveta razgovaralo se I o primeni propisa kojima je nacionalnim manjinama garantovano pravo na službenu upotrebu jezika i pisma.

Takođe pogledajte

Vučić: Najbolja potvrda jedinstva i borbe za nacionalne interese

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je pobeda kandidata Srpske liste na vanrednim izborima …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *