nedelja , decembar 17 2017

Održano Opštinsko veće u Knjaževcu

U Knjaževcu je juče održana 43. sednica Opštinskog veća. Pred većnicima je bio predlog odluke o maksimalnom broju zaposlenih u sistemu lokalne samouprave. Razgovaralo se i o predlozima rešenja za imenovanje direktora tri javna preduzeća – Toplane, Standarda i Preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju.

Oštinsko veće usvojilo je predlog odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave. Odlukom Vlade Srbije, za svaku jedinicu lokalne samouprave definisan je optimalni broj zaposlenih, što je za knjaževačku opštinu 370 radnika, odnosno 32 radnika više u javnim preduzećima i opštinskoj upravi. Kako je istaknuto, problem će biti prevaziđen prirodnim odlivom, odnosno odlaskom u penziju, dobrovoljnim odlaskom uz odgaovarajuću otpremninu i reorganizacijom, bez narušavanja kvaliteta rada.

Na sednici su razmatrani predlozi rešenja o imenovanju direktora tri javna preduzeća – Toplane, Standarada i Javnog preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju. Nakon sprovedenih konkursa, Ljubodrag Tričković, Omil Ranđelović i Mladen Radosavljević  nastaviće da vode preduzeća na čijem čelu su bili i u proteklim godinama.

Takođe pogledajte

Za program Sport u škole planirano 2 650 000 dinara

Igor Božinović sekretar Sportskog saveza grada Zaječara na današnjoj sednici objasnio je da je savez …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *