petak , decembar 6 2019

Održano tradicionalno veče “Pesnik laureat”

U nastavku  Festivala mladih pesnika  ,,Dani poezije”  sinoć je u Radul-begovom konaku održano tradicionalno veče “Pesnik laureat” u okviru koga je predstavljena poezija Bojane Stojanović Pantović koja je prošle godine za svoju zbirku pesama ,,U obruču” dobila dve književne nagrade: „Vasko Popa“  i „Đura Jakšić“. O stvaralaštvu pesnikinje govorio je prof dr Đorđe Despić koji je naglasio da mu je to čast i posebno zadovoljstvo jer je Bojana , njegov bivši profesor , osvedočeni književni kritičar, tumač i poezije i književnosti . Bojanina poezija ima kontinuitet od prve pesničke knjige ,,Beskrajna” do danas.

,,U njenim pesmama u prozi, prozaidama vidimo snažnu imaginaciju koja se kreće od sna do jave, od prošlog do budućeg vremena, od fantazmagoričnog do egzistencijalnog i ovi tekstovi beleže iskustvo  i duše i jezika i tela”, rekao je Despić.

U okviru pesničkog festivala sinoć su poeziju Dereka Volkota, pesnika sa Kariba, predstavili Marjan Kačarević i Alen Bešić.

U Radul – begovom konaku od 18:00 sati bićepromovisana knjiga poezije,,Akustične senke”  norveškog pesnika Laš Sobi Kristensena. Od 19:00 sati biće priređena promocija knjige „Svakodnevna antika“ prošlogodišnje pobednice Festivala mladih pesnika Anastasie Stoiljković. Sat kasnijepredviđen je nastup ovogodišnjih finalista festivala i proglašenjepobednika, kao i dodela nagrade „Sergije Lajković“.

 

Takođe pogledajte

“Bašta Balkana”

Tradicionalna manifestacija „Bašta Balkana“, sedma po redu, biće održana u subotu, 12. oktobra, u selu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *