petak , februar 21 2020

OŠ “Ljuba Nešić” uručena donacija (VIDEO)

U okviru akcije „500 računara za 50 škola u 25 gradova“, koju Rotari Distrikt sprovodi, a u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zaječarska OŠ “Ljuba Nešić” dobila je 6 računara.

Guverner Rotari Distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru Vladimir Matić posetio je Zaječar i uručio donaciju OŠ “Ljuba Nešić“ Srdjan Stojanović, predsednik Rotari kluba Zaječar je istakao da su veoma aktivni, a da se  akcija “500 računara za 50 škola u 25 gradova” sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

„Rotari Distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru organizuje jednu akciju lobal fond opremanje  osnovnih škola računarima u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Global fond se finansira iz sredstava Distrikta  naših rotary klubova i iz sredstava Rotari fondacije. Okupili smo se ovde  da podelimo 6 računara  OŠ “Ljuba Nešić”. Pored toga, profesori informatike iz ove škole moći će da pohadjaju besplatan seminar u naučno istraživačkoj stanici “Petnica”, istakao je Stojanović.

Direktor Osnovne škole “Ljuba Nešić” Željko Antijević se zahvalio na donaciji.

“Nama znači svaki računar  da bi unapredili obrazovanje  i vaspitanje učenika. Kroz ovu akciju smo dobili 6 računara. Zahvaljuje  se Rotari klubu na ovako predivnoj akciji. Osim donacije računara, omogućeno je i jednom nastavniku informatike i računarstva da ode na obuku u Petnicu. Naša škola je postigla izuzetne rezultate  vezano za informatiku i računarstvo. Prošle godine, na primer, bili smo prvi u Petnici iz robotike. Imali smo dosta takmičenja  iz informatike, a posebno prošle godine,” rekao je Antijević.

Mladi iz Rotari kluba Zaječar su veoma aktivni pa su nedavno realizovali akciju postavljanje 10 novih kanti za smeće u ulici Svetozara Markovića, kako bi  pokazali da brinu o svojoj okolini i kako bi razvili ekološku svest kod svojih sugradjana, rekao je Vladan Pantelić, predsednik Internet kluba u Zaječaru.

U okviru ove posete  organizovana je i projekcija filma i promocija knjige o slabovidom maratoncu Goranu Nikoliću koji je oborio Ginisov rekord 2016. godine, istrčavši 55 maratona za 55 dana.

Takođe pogledajte

Potpisan protokol o rekonstrukciji brodske prevodnice na “Đerdapu dva”

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i Milorad Grčić, direktor Elektroprivrede Srbije potpisali su na HE “Đerdap …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *