petak , maj 7 2021

OŠ “Ljuba Nešić” uručena donacija (VIDEO)

U okviru akcije „500 računara za 50 škola u 25 gradova“, koju Rotari Distrikt sprovodi, a u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zaječarska OŠ “Ljuba Nešić” dobila je 6 računara.

Guverner Rotari Distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru Vladimir Matić posetio je Zaječar i uručio donaciju OŠ “Ljuba Nešić“ Srdjan Stojanović, predsednik Rotari kluba Zaječar je istakao da su veoma aktivni, a da se  akcija “500 računara za 50 škola u 25 gradova” sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

„Rotari Distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru organizuje jednu akciju lobal fond opremanje  osnovnih škola računarima u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Global fond se finansira iz sredstava Distrikta  naših rotary klubova i iz sredstava Rotari fondacije. Okupili smo se ovde  da podelimo 6 računara  OŠ “Ljuba Nešić”. Pored toga, profesori informatike iz ove škole moći će da pohadjaju besplatan seminar u naučno istraživačkoj stanici “Petnica”, istakao je Stojanović.

Direktor Osnovne škole “Ljuba Nešić” Željko Antijević se zahvalio na donaciji.

“Nama znači svaki računar  da bi unapredili obrazovanje  i vaspitanje učenika. Kroz ovu akciju smo dobili 6 računara. Zahvaljuje  se Rotari klubu na ovako predivnoj akciji. Osim donacije računara, omogućeno je i jednom nastavniku informatike i računarstva da ode na obuku u Petnicu. Naša škola je postigla izuzetne rezultate  vezano za informatiku i računarstvo. Prošle godine, na primer, bili smo prvi u Petnici iz robotike. Imali smo dosta takmičenja  iz informatike, a posebno prošle godine,” rekao je Antijević.

Mladi iz Rotari kluba Zaječar su veoma aktivni pa su nedavno realizovali akciju postavljanje 10 novih kanti za smeće u ulici Svetozara Markovića, kako bi  pokazali da brinu o svojoj okolini i kako bi razvili ekološku svest kod svojih sugradjana, rekao je Vladan Pantelić, predsednik Internet kluba u Zaječaru.

U okviru ove posete  organizovana je i projekcija filma i promocija knjige o slabovidom maratoncu Goranu Nikoliću koji je oborio Ginisov rekord 2016. godine, istrčavši 55 maratona za 55 dana.

Takođe pogledajte

Isplata posebne novčane naknade za jun

Isplata posebne novčane naknade za jun ove godine, uplatom na tekuće račune korisnika kod poslovnih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *