petak , jul 10 2020

Paketići za bebe rođene u nedelji Crvenog krsta (VIDEO)

Predstavnici Crvenog krsta Zaječar u okviru akcije “Paket za novorođenu bebu” uručili su pakete bebama rođenim u nedelji Crvenog krsta. Pakete je dobilo 6 porodilja.

Zaječarski Crveni krst  je bebama koje su rodjene u nedelji Crvenog krsta obezbedio bebi pakete i uručio njihovim majkama u zaječarskom porodilištu.

Ova akcija se tradicionalno organizuje godinama unazad, istakla je Dragana Petrović psiholog u zaječarskoj Gimnaziji i član UO Crvenog krsta.

Pomenuta akcija stara je više od tri decenije i odvija se kontinuirano u čitavoj Srbiji. Ovo je samo jedan od načina na koji zaječarski Crveni krst pokušava da se izbori sa „belom kugom“, koja je prisutna u gradu na Timoku već godinama u nazad. Dr Dragoslav Kalinović načelnik Službe ginekologije i akušersva u Zaječaru je istakao da je pakete za novorođene bebe dobilo 6 porodilja.

Alarmantan podatak ukazuje na to da se u zaječarskom porodilištu iz godine u godinu rađa sve manje dece, pa je prošle godine rođeno samo 312 beba, 2017. godine 349, dok je 2012. godine rođeno njih 478, a od početka godine do sada više od 100.

Sa problemom nedovoljnog broja lekara suočavaju se i na ovom odeljenju.

Ovoj ginekološko akušerskoj službi nedostaje novi ultrazvuk.

Takođe pogledajte

Kovid računi automatski se gase 15. avgusta

Preduzetnici u Srbiji kojima je 7. jula legla i treća, poslednja tranša pomoći u vidu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *