subota , mart 28 2020

Pitate kada će biti bolje? – Pa bolje je već bilo!

Mnogi od naših sugradjana, a i  žitelja naše zemlje, tavore zakopani u kreditima, neizmirenim računima i veoma niskim primanjima, kojima ne mogu zadovoljiti osnovne potrebe dostojne jednog čoveka. U ovakvim životnim uslovima mnogi se nalaze u bespuću i ne znaju na koju će stranu.

Prosečna porodica se danas susreće sa mnogim problemima za koje predjašnje generacije nisu ni slutile da će sačekati njihovo potomstvo. Od zemlje u kojoj su svi bili zaposleni, primali pristojne plate, školovali svoju decu i lečili se u državnim zdravstvenim institucijama, izgleda da ništa niije ostalo… Danas sve izgleda mnogo drugačije…

Nova vremena su sa sobom donela razne promene ali izgleda ne na bolje. Kućni budžet opterećuje ne samo osnovna potrošačka korpa, već i kupovina knjiga za obrazovanje dece, izdvajanje novca za preglede u privatnim ordinacijama i brojni nameti u vidu raznoraznih poreza… Velika nezaposlenost mnoge mlade i obrazovane ljude naterala je da napuste svoja rodna mesta i krenu u potragu za nekim boljim, stabilnijim životom, u nadi da će njihova egzistencija tamo biti sigurnija i da će tamo zasnovati porodicu koja zaslužuje da pristojno živi.

Sve ovo, u kratkim crtama, jednostavno nameće pitanje: “Kada će i da li, nekada, biti bolje?”

Kako sada stvari stoje odgovor izgleda glasi: “Pa, bolje je već bilo!”

Foto: Kurir.rs/ Grad Subotica / 3raintercambio.com

Takođe pogledajte

Uputstvo građanima Zaječara za ostvarivanje prava na besplatan obrok!!!

Na osnovu Zaključka Štaba za vanrеdnе situacijе grada Zajеčara, o ostavrivanju prava na bеsplatan obrok …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *