ponedeljak , jun 1 2020

Počela 53. Zaječarska Gitarijada (VIDEO)

Tradicionalna 53. Zaječarska Gitarijada počela je sinoć nastupom prošlogodišnjih pobednika grupe “Aleja velikana”. A onda je ovogodišnji PR Gitarijade Đorđe David sa svojim bendom “Death Saw” pokazao šta zna.

Vlatko Stefanovski virtouz na gitari je dobro poznat zajecarskoj publici, a sinoć je uspeo da im prenese dobre vibracije i energiju i dočara svoj stil etno-rok koji karakteriše fuzija klasične rokenrol muzike sa narodnim elementima, u njegovom slučaju iz njegove rodne Makedonije.

Prvog takmičarskog dana predstavilo se 5 demo bendova: 3 iz Beograda: Reci cimet, Bendover i Sanitarium, iz Trstenika Junkie Zulu i iz Užica  Mehanizam. Oni su  odsvirali  po jednu pesmu i to na velikoj bini. Zvuk je bio podjednako dobar kao i kada su nastupali revijalni bendovi. Svi su bili dobri, puni energije i entuzijazma, mladi, gladni života i rokenrola.

Ljubav izmedju grupe S.A.R.S. i zaječarske publike je bila očigledna, a članovi benda tu ljubav su znali da cene i uzvratili je. Kombinacija stilova njihova je karakteristika, a publika je uživala u laganim, ali i u bržim pesmama. Kada je vođa benda zapevao „njam, njam, njam”, publika je ponovno zavrištala i bilo je jasno da fenomen „Buđavog lepca” i dalje traje. Prvo veče svojim koncertom zatvorio je  „Void Inn“.

Drugog dana 53. Gitarijade publika će uživati uz: Gobline, Riblju čorbu, Alena Islamovića, Up N Downs i naravno demo bendove: Gnijev anđela (Bratunac), Two Fingers (Novi Sad), Bez rikverca (Banjaluka), Dusi (Beograd) I Headfull (Niš). Na zaječarskoj Kraljevici sutra će nastupiti: Atomsko sklonište, finalisti demo bendova, Van Gogh, hevi metal bend “Metalsteel”iz Slovenije, Električni orgazam, beogradski pank benda NBG, a nakon toga u 1 i 30 biće proglašen pobednik ovogodišnje 53. Zaječarske Gitarijade.

Takođe pogledajte

„Raskoš unikata“

U galeriji Radul begovog konaka u utorak 10.decembra biće otvorena izložba tkanih i pletenih odevnih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *