nedelja , decembar 17 2017
Beograd, 3. jun 2016.- Novi saziv republickog parlamenta konstituisan je danas, nakon sto su potvrdjeni mandati 250 poslanika. Poslanici su potom polozili i potpisali zakletvu, koja glasi: "Zaklinjem se da cu duznost narodnog poslanika obavljati predano, posteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i gradjanske slobode i po najboljem znanju i umecu sluziti gradjanima Srbije, istini i pravdi". FOTO TANJUG/ OKSANA TOSKIC/ nr

Posle burnog početka zasedanja, danas nastavak rada Skupštine Srbije

Skupština Srbije nastaviće danas rad, a trebalo bi da razmotri 264 amandmana na četiri zakonska predloga.

Sednica je počela 3. oktobra, a sve do petka bilo je burno, uz česte pauze, čak i prekid rasprave, uvredljive reči, opomene, udaljavanje sa sednice dvoje poslanika Dveri Srđana Noga i Marije Janjušević, ali i pokazivanje kamena u skupštinskoj sali koji je za šefa poslaničke grupe Dveri Boška Obradovića “sveti kamen” sa KiM, a za poslanika vlasti Marijana Rističevića “kamen za kupus”.

Skupština razmatra na prvoj sednici redovnog jesenjeg zasedanja Predlog zakona o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu i izmene Zakona o državnim službenicima.

Biće razmotreni i amandmani na izmene Zakona o informacionoj bezbednosti, kao i na Predlog zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju.

Na dnevnom redu su i izmene Odluke o utvrdivanju sastava stalnih delegacija Skupštine Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, koje je podnela predsednica parlamenta Maja Gojkovic, kao i više predloga odluka o izmenama Odluke o izboru clanova i zamenika clanova skupštinskih odbora, koje su podnele poslaničke grupe SRS, SNS i Nova Srbija – Pokret za spas Srbije.

Izvor: BLIC

Takođe pogledajte

Stefanović: Strane službe SVE JAČE deluju u Srbiji

Strane službe pojačale su delovanja usmerena ka Srbiji i imamo informacije da će te aktivnosti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *