nedelja , januar 20 2019

Prijem za direktora Italijanskog instituta za kulturu (VIDEO)

U Gradskoj upravi u Zaječaru priredjen je prijem za direktora Italijanskog instituta za kulturu Davida Skalmanija.

Gradski većnik zadužen za kulturu grada Zaječara Vujadin Milošević i pomoćnik gradonačelnika zadužen za sport Milan Stanković organizovali su prijem za direktora Italijanskog instituta za kulturu Davida Skalmanija.

„Nalazimo se u Zaječaru zbog prezentacija i aktivnosti Italijanskog institute za kulturu i promocije publikacije koja je sinoć održana u biblioteci u Zaječaru. Predstavili smo dva toma antologije “Čitanje Italije” i panoramu  savremene italijanske poezije “Čuvari razlika”. Imamo nameru da nakon ovog susreta koji je bio vrlo zanimljiv, značajan i pozitivan da se razvije saradnja na duže staze sa gradom Zaječarom  i da se vratimo ovde tako što ćemo zajednički organizovati kulturne dogadjaje. Juče sam imao priliku da vidim biblioteku “Svetozar Marković”, sada ćemo posetiti muzej, otići ćemo do Feliks Romulijane i vrlo  sam znatiželjan da vidim taj deo grada koji još nisam upoznao. Ono što sam do sada imao prilike da vidim mi se dopalo, vidim da je Zaječar jedan grad koji je vrlo živ i zanimljiv. Tako da ću se vrlo rado vratiti,” istako je David Skalmani direktor  Italijanskog instituta za kulturu.

“Izražavam veliko zadovoljstvo zbog današnje posete gospodina Skalmanija i izražavam zadovoljstvo što ćemo nastaviti saradnju sa Institutom za kulturu Italije tamo gde smo stali 2012. godine. Naime, za naše sugradjane koji ne znaju, Institut je zaslužan za prvu kopiju Galerijeve glave koja je uradjena i jedna takva se nalazi i dan danas u Institutu. Bilo je lepe kulturološke saradnje, razmene raznih dogadjaja   negde u dogovoru i naravno uz blagoslov gradonačelnika došli smo do ideje da potpišemo jedan memorandum i protokol o saradnji u najskorijem periodu gde ćemo nastaviti  lepu dugogodišnju saradnju sa ovim institutom,” naglasio je Vujadin Milošević, gradski većnik za kulturu.

Prijem je upriličen  u Svečanom salonu Gradske uprave.

 

Takođe pogledajte

Danas je Bogojavljanje

Danas je Bogojavljenje, hrišćanski praznik kojim se obeležava uspomena na Hristovo krštenje na reci Jordan …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *