nedelja , februar 17 2019

Privredni kriminal: Hapšenja i u Zaječaru

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, po nalogu Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su B.S. (1970) iz Zaječara, ovlašćeno lice za vršenje stručnog nadzora Grada Zaječara, zatim Z.J. (1954) iz Zaječara, odgovorno lice AD „Put“ Zaječar i odgovornog izvođača radova, dok je za D.V. (1967) odgovornim licem DOO „Milić Limited“ raspisana potraga, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica i zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.
Postoje osnovi sumnje da je B.S., kao ovlašćeno lice za vršenje stručnog nadzora grada Zaječara po ugovorima o izvođenju radova na izradi igrališta na zapadnoj Kraljevici koji je zaključen između Mesne zajednice „Karađorđev venac“ i AD „Put“ i DOO „Milić Limited“, overio lažne privremene situacije koje su sačinjavali Z.J. i D. V. za kojim je raspisana potraga.
Na osnovu toga Z.J. i D.V. fakturisani su radovi koje nisu izveli, a za koje je grad Zaječar AD „Put“ platio 397.800 dinara, dok je preduzeću „Milić Limited“ isplaćeno 2.490.150 dinara.
Na taj način osumnjičeni su oštetili budžet grada Zaječara za 2.877.950 dinara, za koliko su pribavili protivpravnu imovinsku korist.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, podneli su krivičnu prijavu protiv bivšeg odgovornog lica Atletskog kluba ”Mladost” – Zaječar, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.
Sumnja se da je on, u periodu od 1. januara 2014. do 31. decembra 2015. godine, od uplaćenih novčanih sredstava na račun Atletskog kluba po osnovu članarina i donacija od Sportskog saveza Zaječar, u ukupnom iznosu od 240.350 dinara, sa računa podigao 131.100 dinara. Od ovog iznosa računima je opravdao samo 20.450 dinara, dok je ostatak novca u iznosu od 110.650 dinara, kako se sumnja, potrošio za svoje lične potrebe, za koliko je i oštetio Atletski klub „Mladost“ u Zaječaru.

Foto: pixabay

 

Takođe pogledajte

Beta: Uhapšeni zbog sumnje na prevaru, oštetili tri firme

Policija u Staroj Pazovi uhapsila je V.M. (48) i S.R. (30) zbog prevare u saizvršilaštvu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *