petak , jul 10 2020

Profesori iz Švedske u zaječarskoj Gimanziji

Dva profesora iz Vetlanda u Švedskoj ove nedelje borave u zaječarskoj Gimnaziji. Kako  su istakli, naredne godine doći će  u većem broju sa svojim učenicima,a cilj je da se vide različitosti i sličnosti  školskih sistema i primeni sve ono što je dobro,kao i da se djaci  posećuju i prošire svoje vidike  iz različitih oblasti obrazovanja i života uopšte.

Ovo je nastavak saradnje dveju škola koja je započeta u maju mesecu ove godine kada je petoro nastavnika iz Gimnazije boravilo 6 dana u Švedskoj. Zajedno sa kolegama obilaze  srednje škole,učestvuju u školskim aktivnostima I upoznaju  kulturne, istorijske i turističke znamenitosti našeg grada i okoline. Stefan Kolson  je nastavnik iz oblasti auto industrije i popravke automobile i  kako je rekao očaran je.

Margarita Niklason je profesorka engleskog, švedskog i religije i kako kaže oduševljena je disciplinom učenika,gostoprimstvom ,toplinom ljudi.

 “Ova razmena  profesora i poseta je veoma značajna za našu školu,a verujem i njihovu“ istakao je direktor zaječarske Gimnazije.

Za narednu godinu, u planu je i proširenje saradnje, kada će biti uključeni i učenici obe gimnazije, a kako kažu ni jezik, ni socijalne i kulturološke razlike ne mogu stati na put razumevanju, druženju i profesionalnoj saradnji, a različitost nas samo obogaćuje.

Takođe pogledajte

Kovid računi automatski se gase 15. avgusta

Preduzetnici u Srbiji kojima je 7. jula legla i treća, poslednja tranša pomoći u vidu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *