sreda , decembar 12 2018

Prva ljubav zaborava nema

Prva ljubav ima mnogo veze sa opčinjenošću. Nema mogućnosti upoređivanja sa drugima, pa je prva velika ljubavna veza ostvarenje neke čežnje

Koliko god imali ljubavi u životu, prva će ostati nezaboravna. To su potvrdili i nemački psiholozi, koji su na osnovu istraživanja pod nazivom “Ličnost i društvene veze u mlađoj adolescentskoj dobi”, zaključili da ona deluje na ličnost čoveka poput katalizatora. Posebna je i drugačija.

– Prva ljubav ima mnogo veze sa opčinjenošću – objašnjava porodični psiholog dr Volfgang Hantel-Kvitman. – Nema mogućnosti upoređivanja sa drugima, pa je prva velika ljubavna veza ostvarenje neke čežnje.

Ovde možete pročitati https://fira.rs/kako-da-ih-nasmejete/

On kaže da će se osoba koja traži žudnju i ideal dugo sećati prve ljubavi i vraćaće se njoj.

– Ko stvari posmatra nešto realnije, sećaće je se tek kao jednog lepog iskustva iz detinjstva – dodaje dr Hantel-Kvitman. – Ako se ona duboko usadila u sećanje i emocije, moguće je da ćemo je uvek tražiti. Zbog toga može postati fantom kasnijih veza.

Stručnjaci smatraju da joj posebnost daje njena jedinstvenost, jer sve što posle nje dolazi nije više prva ljubav, već druga, treća…

Izvor: Novosti.rs / Foto:Pixabay

Takođe pogledajte

Za “čelične” živce

Stres nas prati svakodnevno. Ali umesto da uzimate antidepresive bolje napravite prirodno sredstvo za jačanje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *