subota , novembar 17 2018

Redovna godišnja Skupština Sindikata medicinskih sestara i tehničara (VIDEO)

U amfiteatru Zdravstvenog centra Zaječar održana je redovna godišnja Skupština Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije Organizacionog odbora Sindikata Zdtavstvenog centra Zaječar.

Na redovnoj godišnjoj Skupštini Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije Organizacionog odbora Sindikata Zdtavstvenog centra Zaječar bilo je reči o preduzetim inicijativama kada je sestrinstvo kao profesija u pitanju, o problemu odliva medicinskih sestara u zemlje Evropske unije i problemu sa priznavanjem visokoškolskih diploma.

“Imamo jasan cilj i viziju”, istakla je Dragica Dašić, generalni sekretar sestara i tehničara Srbije.

“U Srbiji ima oko 60 000 sestara u sistemu zdravstva, a preko 100 000 ih je registrovano. Imamo i dovoljan broj sestara na birou oko 11 000, redovno školovanih medicinskih sestara”, naglasila je Dašić.

“Medicinske sestre i tehničari obavljaju težak i odgovoran posao i apelujemo na nadležne da počnu da nas uvažavaju”, rekao je Vitomir Ninić, član Izvršnog odbora republičkog sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije.

“Ovo je 14.ta redovna godišnja Skupština Sindikata medicinskih sestara i tehničara”, naglasila je Danijela Grečić predesdnica Osnovne organizacije sindikata medicinskih sestara i tehničara ZC Zaječar.

Takođe pogledajte

Remont brodske prevodnice

Do 3. decembra zbog remontnih radova  obustavljena je plovidba kroz brodsku prevodnicu  na srpskoj  strani …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *