sreda , jul 24 2019

Saopštenje gradskog odbora Srpske napredne stranke u Zaječaru

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Zaječaru reaguje na jučerašnji incident ispred Skupštine grada.  Ovaj potez opozicije je pokazao da je Srpska napredna stranka bila u pravu kada je iznela stav da opozicija neće stati sa nasiljem, jer je agresija njihov jedini i prepoznatljiv politički program. Problem opozicije je to što ne zna šta hoće i da upravo zbog toga pribegava nasilju. Vrlo je jasno da Savez za Srbiju, i njihovi lideri Đilas, Jeremić i Obradović građanima kao program nude jedino nasilje. Oni očigledno ne znaju da nasilje nikada nije bilo, niti će biti dozvoljeno i prihvatljivo u Srbiji, a posebno što je plod nasilja još veće nasilje, u šta naša stranka nikada neće biti uvučena.  Osnovni razlog ovakvog ponašanja opozicije je nemoć i očaj, jer je i više nego očigledno da njihovi protesti širom Srbije jenjavaju, opada im podrška, zato što su građani prepoznali, da sem sile i nasilja, nemaju šta drugo da ponude.

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Zaječaru pruža  punu podršku ženama koje su hrabro, držeći se za ruke, juče odbranile Skupštinu grada Beograda ali su odbranile  i slobodu izražavanja i kretanja. Opozicija konačno mora da shvati da svi građani  mogu slobodno da se kreću i obavljaju svoje profesionalne aktivnosti u čitavoj Srbiji. Žalosno je i za svaku osudu i to što pristalice SzS-a ne osuđuju ovo nasilje, već  nastavljaju sa  najgrubljim vređanjem. Žalosno je i jadno da odbornici „tih vesnika nove demokratije“ u Srbiji prete ženama šamarčinama.

Pozivamo državne organe i institucije da odlučno reaguju, shodno zakonu, i spreče siledžije da maltretiraju sve nas, a posebno žene i mlade, zbog toga što ne misle isto kao oni. Srpska napredna stranka se zalaže za slobodnu, demokratsku, ozbiljnu i odgovornu Srbiju i uvek će ostati na tom putu braneći ove principe, piše u saopštenju.

Takođe pogledajte

Gojković zakazala sednicu skupštine za 15. jul

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je četrnaesto vanredno zasedanje za ponedeljak, 15. jul, na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *