petak , jul 30 2021

Šipikovo: Afera ključ (VIDEO)

Gradska uprava Zaječar,  zatražila  je sve ključeve od doma kulture u Šipikovu. Ovaj potez izazvao je nezadovoljstvo meštana ovog sela.

Ulice prazne, a meštani sela okupljeni ispred Doma, brane ono što im je jedino ostalo – Dom kulture.

Ovaj potez Gradske uprave Zaječar je izazvao negodovanje meštana sela koji su se okupili ispred Doma kulture. Tačno u 11 sati pojavili su se predstavnici Gradske uprave sa Rešenjem o nenamenskom korišćenju Doma kulture, i tražili ključeve.

Okupljeni su ostali pri stavu da nije po zakonu da se sada oduzimaju ključevi, i čvrstog obećanja da će nakon izbora za Savete predsednika mesnih zajednica, ključeve od Doma predate onome ko bude izabran voljom naroda.

Dragiša Predojević iz Šipikova je rekao da su svi računi za struju izmireni i da dokumenatcija o tome postoji u Gradskoj upravi sa imenima i prezimenima onih koji su koristili Dom kuluture u ovom selu.

Predojević je dodao da će nakon izbora za članove Saveta mesnih zajednica, novoizabranim članovima predati odmah ključ, i da ovaj pokušaj uzimanja ključeva nije po zakonu.

Prisutan je bio i Dušan Firović predsednik Opštinskog odbora Vlaške stranke “Most” koja je dobila podršku meštana Šipikova za manjinsku listu koja će se kandidovati za izbore za predsednike Saveta  mesnih zajednica u ovom selu.

Ključevi su ostali tu gde su bili i do sada. Do rezulata izbora za članove Saveta mesnih zajednica ostaće kod dosadašnjeg predsednika koji će ih kako je potvrdio pred kamerama predati novoizabranom predsedniku Saveta mesne zajednice Šipikovo.

Takođe pogledajte

Isplata posebne novčane naknade za jun

Isplata posebne novčane naknade za jun ove godine, uplatom na tekuće račune korisnika kod poslovnih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *