četvrtak , jul 29 2021

Sportske igre mladih u Zaječaru (VIDEO)

U Zaječaru su svečano otvorene  5. Sportske igre mladih Srbije. Ovo je najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.

Prostor ispred Hale sportova u Zaječaru bio je mali da primi  sve zainteresovane da prisustvuju Svečanom otvaranju Sportskih igara mladih. Mališani su se družili, takmičili i uživali u Karavanu radosti i prijateljstva. Sportske igre mladih se u Srbiji održavaju  5 godina, u Hrvatskoj 22, a u Bosni i Hercegovini 8. “Kroz druženje i sport promovišemo način života čiji su osnovni postulati razumevanje, prijateljstvo, solidarnost i fer plej kao najdelotvornija alternative svim negativnim uticajima”, istakla je Ivana Jovanović predsednica Sportskih igara  mladih Srbije. “Sportske igre mladih su  posle samo  nekoliko godina  postale jak brend”, naglasio je na otvaranju Milan Stanković pomoćnik gradonačelnika grada Zaječara.

U ime takmičara zakletvu SIM prijateljstva položila je učesnica Igara talentovana rukometašica Jana Milošević, dok je u ime sudija to uradio Saša Stevanović. Uspešni šahista Dušan Basalić je nosio baklju prijateljstva i izazvao oduševljenje kada je sa bakljom protrčao medju mlade sportiste. Usledilo je paljenje plamena, a posebnu  radost  izazvala je eksplozija šarenih konfeta.

 

 

Sportske igre mladih Srbije ove godine se održavaju u 20 gradova. Igre se organizuju pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije. Podržane su od strane Medjunarodnog olimpijskog komiteta, a članice su Sporstkog saveza Srbije i Saveza za školski sport Srbije. Naša zemlja će ove godine biti domaćin svečanog otvaranja igara za ceo region, a ceremonija će biti održana u Sremskoj Mitrovici 25. maja. Pobednici takmičenja iz gradova širom Srbije, koji se besplatno takmiče u deset sportova, stiču pravo da predstavljaju svoj grad na Državnom prvenstvu u Beogradu u julu, gde će pobednici ostvariti pravo da putuju krajem avgusta u Split, na veliko Međunarodno finale.

Takođe pogledajte

29. decembra Prvenstvo kluba i Novogodišnji karate turnir

Gradski karate klub „Zaječar“ po prvi put organizuje Prvenstvo kluba i Novogodišnji karate turnir za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *