petak , jul 30 2021

Svetski dan horskog pevanja obeležen u Zaječaru

Svetski dan horskog pevanja obeležen je  u u zaječarskom Pozorištu  besplatnim koncertom horova iz Zaječara, Bora, Negotina i Sokobanje koji su oduševili  zaječarsku publiku . Preko 100 članova pomenutih  horova  otpevali su više od 20 kompozicija domaćih i stranih autora.

Učestvovali su  : Gradsko pevačko društvo „Stevan Mokranjac“, kojim rukovodi Maja Milenković,   Kamerni hor „Lavirint“ iz Zaječara, pod rukovodstvom Željke Aleksić,  „Đurđevak“, grupa Etno radionice Centra za kulturu iz Bora, čiji je vođa Tamara Glišić, Gradski hor „Mokranjac“ iz Negotina sa umetničkim rukovodiocem Ružicom Rajković  i dečji hor „Sokolići“ iz Sokobanje, kojim rukovodi Milica Božić Antić.

 

Učesnike koncerta pozdravio je Vladimir Đuričić , direktor Narodnog pozorišta Timočke Krajine-Centra za kulturu “Zoran Radmilović”,ustanove  koja već drugu godinu zaredom uspešno organizuje obeležavanje svetskog dana horskog pevanjaDa podsetimo, Svetski dan horskog pevanja proslavlja se od 1990 godine, svake druge nedelje u decembru , ili oko tog datuma, veličajući  vrednosti  kao što su solidarnost, mir i razumevanje.

 

Večerašnji koncert povodom Svetskog dana horskog pevanja prijavljen je Međunarodnoj federaciji  horske muzike  i može se videti na sajtu  federacije.Na početku koncerta , minutom ćutanja odata je pošta Jovici Mihailoviću, organizatoru kulturnih manifestacija u ustanovi “Zoran Radmilović”, koji je juče iznenada preminuo.

Takođe pogledajte

Večeras izložba slika Danijele Lilić

U galeriji Narodnog muzeja „Zaječar“ večeras će biti otvorena izložba slika Danijele Lilić. Otvranje je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *