ponedeljak , april 22 2019

Tajna savršeno čiste sudopere krije se u prostom sastojku i sigurno ga imate kod kuće

Održavanje sudopere nije baš lako kao što se čini, ali i za to postoji jedan veoma koristan trik

Nema većeg zadovoljstva od pogleda na sudoperu od nerđajućeg čelika koja je čista. Naravno, održavanje nije baš lako kao što se čini, ali i za to postoji jedan mnogo koristan trik. Postoji mnogo načina za poliranje sudopere od nerđajućeg čelika, neki od njih zahtevaju sirće, maslinovo ulje ili specijalna sredstva za čišćenje. Ipak, najbolje i najjeftinije sredstvo za poliranje sudopere je brašno!

Izgleda da niko nema dobro objašnjenje zašto je brašno tako dobro za poliranje, ali ga većina ljudi upotrebljava. Ukoliko vas čeka poliranje sudopere, ovaj trik će vam olakšati i ubrzati taj zadatak.

Kako da ispolirate nerđajući čelik uz pomoć brašna?

Uz malo brašna će vam biti potreban još i neki deterdžent za pranje posuđa i nekoliko krpa. Prvo očistite sudoperu deterdžentom za pranje posuđa i obrišite je krpom da ne bude mokra.

Ako pospete brašno u mokru sudoperu, ono će se ulepiti i postati gnjecavo, pa ćete samo napraviti veći haos nego ranije.

Kada je sudopera osušena, pospite brašno u sudoperu. Trebalo bi da sipate relativno debeo sloj brašna, ali ipak pazite da ga ne bude previše.

Uzmite krpu i polirajte sudoperu sa brašnom, kao što se polira automobil. Gornja strana sudopere, slavina, odvod, i bilo koji ugradni deo od čelika gde se prljavština može sakriti se mogu polirati na ovaj način.

Kada završite primetićete da je sudopera počela da sija kao nova. Nerđajući čelik je najbolje čistiti jednom mesečno.

Izvor: Telegraf.rs /  firstforwomen.com     Foto: Pixabay

 

Takođe pogledajte

10 najmoćnijih prirodnih lekova

Uprkos napretku savremene medicine, ne bi trebalo ni da zaboravimo ni da zanemarimo moć prirodnih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *