sreda , jun 26 2019

„Teško je reći zbogom“

Sala Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru sinoć je bila pretesna da primi sve Zaječarce koji su želeli da pogledaju pozorišnu predstavu „Teško je reći zbogom“ Mira Gavrana, u produkciji „Teatra Vihor“ iz Beograda, tako da je nekolicina gledalaca stajala.

Mladi glumci Dragana Dabović, Nevena Ristić i Ivan Mihailović oduševili su publiku koja je istinski uživala u dinamičnoj priči punoj neočekivanih obrta, u čijem su središtu muško – ženski odnosi.

U pozorišnom tekstu „Teško je reći zbogom“ susrećemo se s neobičnim bračnim trouglom. “Žrtva” i “progonitelj” menjaju mesta, “istine” postaju “laži”, a “laži” – “istine”. Primenjujući akronološki način pripovedanja, ispisujući brze, gotovo kolokvijalne dijaloge, Miro Gavran je napisao modernu savremenu dramu s kojom se današnji gledaoci lako poistovećuju, pronalazeći u sudbinama prikazanih junaka deliće svoga ličnog iskustva.

Prva gostujuća predstava u novoj pozorišnoj sezoni bila je odlična uvertira u predstojeći 27. Festival „Dani Zorana Radmilolovića“ koji će na radost ljubitelja pozorišne umetnosti u zaječarskom Pozorištu biti održan od 14.10.do 22.10.2018.godine.

Foto: Saša Stamenković

Takođe pogledajte

Održan koncert operske dive Jadranke Jovanović

Povodom 21. Juna – „Svetskog dana muzike, na kasnoantičkom lokalitetu Feliks Romuliana sinoć je održan …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *