četvrtak , avgust 22 2019

“Teškoće u učenju i ponašanju u vrtiću i školi – disharmoničan razvoj kod dece” (VIDEO)

U Zaječaru je održan seminar pod nazivom “Teškoće u učenju i ponašanju u vrtiću i školi – disharmoničan razvoj kod dece”. Seminar je organizovan u prostorijama Doma škole za osnovno i srednje obrazovanje “Jelena Majstorović” u Zaječaru.

Učesnici dvodnevnog seminara se obučavaju da prepoznaju teškoće u učenju i ponašanju koje su posledica disharmoničnog razvoja na predškolskom i školskom uzrastu kao i da preduprede posledice koje se odražavaju na uspeh.Radeći seminare obišli smo celu Srbiju,rekla je predavač Dr Ljiljana Abramović Savić pedijatar.

 

 “Imamo sve više dece koja imaju simptome disharmoničnog razvoja.Nauka još uvek nije utvrdila zašto je to tako,ali pretpostavlja se da je uticaj jednog savremenog života ,preterana izloženost medijima,pre svega mobilnim telefonima,računarima I drugim savremenim tehnologijama I sve češće dolazi do zastoja u razvoju govora I do zastoja u razvoju”,istakao je Dr Stevan Nestorov diplomirani defektolog.

Mislim da će u perspektivi ova zaječarska škola biti veoma značajna kao jedna ustanova koja će pružiti podršku svima,a a ne samo učenicima koji pohadjaju ovu školu”.

Škola za decu sa smetnjama u razvoju “Jelena Majstorović”u Zaječaru je domaćin seminara “Teškoće u učenju i ponašanju u vrtiću i školi – disharmoničan razvoj kod dece”.Ovaj seminar je od izuzetnog značaja za nas”,naglasila je Emila Badivuk dir.ŠOSO”Jelena Majstorvić”u Zaječaru.

Organizator seminara je nevladina organizacija “Pomoć porodici” iz Beograda.

 

Takođe pogledajte

Isplata drugog dela julskih penzija počinje u subotu

U subotu 24. avgusta na šalterima poslovnih banaka u subotu 24. avgusta počeće isplata drugog …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *