nedelja , jul 5 2020

Trening aktivnosti i obuke u laboratorijama Instituta za rudarstvo i metalurgiju u Boru (VIDEO)

U laboratorijama Instituta za rudarstvo i metalurgiju u Boru 29. novembra, održane su trening aktivnosti u okviru realizacije projekta Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Rumuniјa-Srbiјa pod nazivom: „Formiranje mreže za unapređenje zaštite životne sredine od zagađivača u rudarskim prekograničnim oblastima“.

Trening aktivnosti i obuke u laboratorijama Instituta sproveli su stručnjaci Instituta za rudarstvo i metalurgiju Bor. Treninzi i obuke su bile namenjne profesorima i studentima Univerziteta Politehnika u Temišvaru smer hemijsko inženjerstvo i inženjerstvo zaštite životne sredine. Treningu je prisustvovalo 20 učesnika.

U okviru treninga sprovedene su obuke koje su se sastojale iz teorijskog i praktičnog rada u oblastima: uzorkovanja zemljišta, ispitivanja tla u cilju određivanja vlažnosti i granulometrijskog sastava, i određivanja sadržaja bakra, olova i žive u zemljištu atomskom apsorpcionom spektrofotometrijom.

 

Takođe pogledajte

Veća prava za zaposlene u predškolskim ustanovama

Ministar prosvete Mladen Šarčević potpisao je sa predsednicima resornih sindikata dopunu posebnog kolektivnog ugovora za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *