subota , jul 4 2020

Uskoro mobilni narko taster u Zaječaru (VIDEO)

Uskoro će grad Zaječar nabaviti  mobilni narko taster i bićemo među prvim gradovima u Srbiji  koji će posedovati takvu vrstu uređaja. Radi se o mobilnom test indikatoru na prisustvo psihoaktivnih supstanci u organizmu. Prema rečima Igora  Stojadinovića predsednika Nezavisnog sindikata policije Koordinacionog centra Zaječar  želja policije je da se taj aparat svečano dodeli na zaječarskoj Gitarijadu i da se time zaokruži jedna puna simbolika i same manifestacije i dobre saradnje lokalne samouprave sa policijom.

Zaječer će biti medju prvim gradovima u Srbiji koji će uskoro nabaviti mobilni narko taster koji će na brz i jednostavan način pokazati prisustvo psihoaktivnih supsatnci u organizmu, istakao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić na nedavno održanom sastanku gradonačelnika i predstavnika Nezavisnog sindikata policije Koordinacionog centra Zaječar.

“Saradnja Gradske uprave sa zaječarskom policijom ali i sa Nezavisnim sindikatom policije je izuzetno dobra već godinama i nadam se da će tako i ostati. Trudićemo se da im pomognemo da to što im nedostaje, kako bi realizovali redovne zadatke, a što su predstavnici Sindikata danas izložili kao potrebu Policijske uprave, što pre i nabavimo i počnemo da realizujemo.Ono što smo trenutno dogovorili je da do zaječarske Gitarijade nabavimo jedan aparat za otkrivanje opojnih droga i testiranje na opojne droge. Mislim da ćemo i deo opreme, kao što su specijalne rasvete, baterijske lampe, zaštitni prsluci, početi da pripremamo,”istako je Ničić. “Siguran sam da ta ulaganja koja se bliže cifri od 1% ukupnog budžeta grada, koju ćemo dostići u ovoj godini, neće biti manja ni naredne godine, što se tiče ulaganja u opremanje policije u Zaječaru“,” dodao je.

Prema rečima predsednika Nezavisnog sindikata policije Koordinacionog centra Zaječar Igora Stojadinovića nabavka novog aparata na psihoaktivne supstance unaprediće rad Policijske uprave u Zaječaru.

„Dogovorili smo nabavku mobilnog narko testera i to je izuzetno epohalna stvar za lokalnu samoupravu zato što ćemo biti među prvim gradovima u Srbiji koji će posedovati takvu vrstu uređaja. Radi se o mobilnom test indikatoru na prisustvo psihoaktivnih supstanci u organizmu, što znači da ćemo kroz sve linije rada, počev od Policije opšte nadležnosti, Odeljenja kriminalističke policije, Saobraćajne policije moći u svakom momentu, na svakom mestu da izvršimo kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizumu. Aparat je izuzetno lak za korišćenje, pruža izuzetan stepen zaštite kod korisnika, i ono što je nama najbitnije je to što sama test indikacija traje od 5 do 7 minuta, tako da ćemo veoma brzo, a na lak način utvrditi prisustvo psihoaktivnih supstanci u organizmu. Ovo će nam pružati mogućnost da nas više ima i u školama, posebno u srednjoškolskom centru, gde ćemo sprovoditi razne vidove kampanja i akcija po pitanju narkomanije“, naglasio  je Stojadinović.

“Siguran sam da ta ulaganja koja se bliže cifri od 1% ukupnog budžeta grada, koju ćemo dostići u ovoj godini, neće biti manja ni naredne godine, što se tiče ulaganja u opremanje policije u Zaječaru“,” rekao  je Ničić.

 

Takođe pogledajte

Veća prava za zaposlene u predškolskim ustanovama

Ministar prosvete Mladen Šarčević potpisao je sa predsednicima resornih sindikata dopunu posebnog kolektivnog ugovora za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *