sreda , jul 24 2019

Uspeh učenika na sportskim takmičenjima

Velika nedelja zaječarskog školskog sporta, obeležena uspesima zaječarskih ekipa u košarci, basketu 3×3, streljaštvu i atletici.

Muška ekipa Tehničke škole iz Zaječara osvojila je I mesto na Okružnom takmičenju u Boljevcu u košarci i obezbedila plasman na Međuokružno takmičenje. Isti uspeh ostvarili su i učenici Ekonomsko-trgovinske škole, koji su bili najbolji u okrugu u basketu 3×3.

Osnovna škola “Đura Jakšić” bila je najuspešnija na Gradskom i Okružnom takmičenju u streljaštvu u muškoj i ženskoj konkurenciji i takođe se plasirala na Međuokružno takmičenje. Što se srednjih škola tiče, dvostruku pobedu na Okružnom takmičenju je odnela Medicinska škola iz Zaječara, koja je bila najbolja u obe konkurencije. Veliki uspeh ostvarili su učenici Tehničke škole, čija je muška ekipa osvojila I mesto na Međuokružnom takmičenju u atletici održanom u Kruševcu 11. aprila i obezbedila plasman na Državno prvenstvo.

Što se pojedinačne konkurencije tiče, učenica OŠ “Ljuba Nešić” Lena Maletić, osvojila je I mesto u trci na 300 metara i takođe se plasirala na Državno takmičenje. Učenica zaječarske Gimnazije, Iva Maletić bila je najbolja u trci srednjoškolki na 800 metara i obezbedila plasman na Državno prvenstvo.

Veliki uspeh ostvarila je i učenica Tehničke škole Nastasja Jotović, koja je osvojila I mesto na Međuokružnom takmičenju u Kruševcu i takođe se plasirala na Državno takmičenje.

Foto: Pixabay

Takođe pogledajte

Janko Mladenović treći na teniskom turniru OP Kruševac

Janko Mladenović, teniser iz Zaječara, osvojio je treće mesto na teniskom turniru OP Kruševac u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *