nedelja , februar 17 2019

Uspešno poslovanje Apoteke Zaječar

Na današnjoj sednici Skupštine grada Zaječara usvojeni su i Predlog Odluke o random vremenu Ogranka i Jedinica za izdavanje gotovih lekova Apoteke Zaječar, Rešenje o usvajanju Izveštaja o radu Apoteke Zaječar za period 1. januar 2017.do 31.decembar 2017. godine, Izveštaj o finansijskom poslovanju Apoteke, Rešenje o davanju saglasnosti na Plan rada i Finansijski plan za 2018. godinu. Mr ph.spec. Dragana Branković Minčić direkotrka Apoteke Zaječar je naglasila da se radno vreme Ogranka i Jedinica za izdavanje gotovih lekova ne menja.

“Proteklu godinu, završavamo kao i svih ovih godina unazad sa suficitom, znači pozitivnim poslovanjem, i po gotovinskom modelu obračuna završnog računa i po obračunskom modelu. Jedna smo od najuspešnijih ustanova u Republici Srbiji, koja godinu završava pozitivno, za razliku od ostalih u Srbiji koji ne primaju platu, nemaju lekove, mislim pre svega na državni sektor. Očekujemo da u narednom periodu država reši, šta će biti sa državnim sektorom. Što se tiče planova rada za narednu godinu, osnovna deviza jeste maksimalna štednja, povraćaj od uloženih investicija, a tu pre svega mislim na dve Apoteke koje su otvorene u Sokobanji, povećanje prometa naših Galenske laboratorije.

Naših proizvoda ima u Republici Srbiji od Subotice do Novog Pazara i Vranja, uključujući tu privatne, državne apoteke, Kliničke i Zdravstvene centre. Planiramo da u narednoj godini broj tih kupaca premaši 100. Nekih dugoročnih planova apsolutno ne možemo da imamo, zato što je status Apotekarstva u Srbiji još uvek nerešen, ali Apoteka  Zaječar, za sada je pozitivna i dobro posluje. Nemamo nikakvih dugovanja, potraživanja, svoje obaveze redovno izmirujemo prema svim našim dobavljačima, prema zaposlenima. Broj zaposlenih je za sada 110, i mi smo od jedne Apoteke srednje veličine, narasli u instituciju sa 110 zaposlenih. Mislim da će poslovanje Apoteke Zakečar i u narednom periodu biti dobro”, naglasila je direktorka Apoteke Zaječar Mr ph.spec. Dragana Branković Minčić.

Takođe pogledajte

Oko 64.000 zdravstvenih kartica nije preuzeto

U filijalama RFZO-a stoji oko 64.000 zdravstvenih kartica. Najviše je onih koje su vraćene iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *