sreda , decembar 12 2018

Vlaška stranka “Bor u srcu –Miki Janošević” osvojila jedan mandat

Juče su u Boru održani izbori.

“Mi smo zadovoljni rezultataima. U predizbornoj kampanji, koja je kratko trajala obišli  smo deo borske opštine, i u ovom trenutku preliminarni rezultati kažu da smo osvojili 943 glasa , što je 4,1 posto, i to je  odličan uspeh.

Ovo je istorijski upseh za Vlašku stranku “Most” i za sve ljude koji učestvovali u tom timu. Uslovi za glasanje nisu bili idealni,pre svega zbog vremenskih uslova, pa mnogi gradjani nisu mogli da izadju iz svojih kuća. Bilo je teško raditi i na sam dan izbora, ali je sve proteklo sa manjim problemima.

Mi smo prezadovoljni, i svoj cilj smo ostvarili. “Most” se pojavio kao stranka Nacionalne manjine, jedina u Istočnoj Srbiji. Za sada imamo jednog odbornika, moguće je da kad budu objavljeni konačni rezultati, dobijemo i drugog”, rekao je nosilac liste Miki Janošević.

Prvi na listi Miki Janošević biće odbornik u Skupštini Bor. „Obećao sam i to ću ispuniti, da se zalažem pre svega podjednako za sela i za grad, za zaseoke, kulturu, sport, za svaki problem i za svaki socijalni slučaj. Zalagaću se za mlade i za one ljude koji ne mogu da kažu ono što misle za skupštinskom govornicom a govoriću i za one koji nisu glasali za nas.

Ovo je istorijski dogadjaj, da po prvi put predstavnici Vlaške nacionalne manjine udju u parlament.

“Mi smo vlasi uvek imali neke predstavnike u drugim političkim strankama većinskog naroda, ali su oni uvek bili pod kontrolom centrala Beograda, Niša, Kragujevca. Ovog puta imamo stranku koja nema kontrolu i nema centralu nigde. Ne dugujemo nikom ništa, i ovaj rezultat smo napravili zajedno sa ljudima koji su verovali u nas . Govoriću u ime svih gradjana Istočne Srbije. Ovo je put kojim idemo. I u Zaječaru ćemo napraviti dobre rezultate kada za to dodje vreme, i u Boljevcu i u Majdanpeku, Požarevcu, Petrovcu. Ovo je za sve nas bio test,   za mene najveći“, rekao je Janošević.

Takođe pogledajte

Vučić pozvao na mirne proteste, bez obzira na poteze Prištine

Predsednik Aleksandar Vučić zatražio je na  sastanku od predstavnika Srba sa KiM isključivo mirne, demoktratske …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *