subota , mart 23 2019

Vlaška stranka “Bor u srcu –Miki Janošević” osvojila jedan mandat

Juče su u Boru održani izbori.

“Mi smo zadovoljni rezultataima. U predizbornoj kampanji, koja je kratko trajala obišli  smo deo borske opštine, i u ovom trenutku preliminarni rezultati kažu da smo osvojili 943 glasa , što je 4,1 posto, i to je  odličan uspeh.

Ovo je istorijski upseh za Vlašku stranku “Most” i za sve ljude koji učestvovali u tom timu. Uslovi za glasanje nisu bili idealni,pre svega zbog vremenskih uslova, pa mnogi gradjani nisu mogli da izadju iz svojih kuća. Bilo je teško raditi i na sam dan izbora, ali je sve proteklo sa manjim problemima.

Mi smo prezadovoljni, i svoj cilj smo ostvarili. “Most” se pojavio kao stranka Nacionalne manjine, jedina u Istočnoj Srbiji. Za sada imamo jednog odbornika, moguće je da kad budu objavljeni konačni rezultati, dobijemo i drugog”, rekao je nosilac liste Miki Janošević.

Prvi na listi Miki Janošević biće odbornik u Skupštini Bor. „Obećao sam i to ću ispuniti, da se zalažem pre svega podjednako za sela i za grad, za zaseoke, kulturu, sport, za svaki problem i za svaki socijalni slučaj. Zalagaću se za mlade i za one ljude koji ne mogu da kažu ono što misle za skupštinskom govornicom a govoriću i za one koji nisu glasali za nas.

Ovo je istorijski dogadjaj, da po prvi put predstavnici Vlaške nacionalne manjine udju u parlament.

“Mi smo vlasi uvek imali neke predstavnike u drugim političkim strankama većinskog naroda, ali su oni uvek bili pod kontrolom centrala Beograda, Niša, Kragujevca. Ovog puta imamo stranku koja nema kontrolu i nema centralu nigde. Ne dugujemo nikom ništa, i ovaj rezultat smo napravili zajedno sa ljudima koji su verovali u nas . Govoriću u ime svih gradjana Istočne Srbije. Ovo je put kojim idemo. I u Zaječaru ćemo napraviti dobre rezultate kada za to dodje vreme, i u Boljevcu i u Majdanpeku, Požarevcu, Petrovcu. Ovo je za sve nas bio test,   za mene najveći“, rekao je Janošević.

Takođe pogledajte

Izborna Skupština Vlaške stranke MOST (VIDEO)

U prepunoj sali Kulturnog centra u Petrovcu na Mlavi u subotu je održana  izborna Skupština …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *