ponedeljak , april 22 2019

“Vlaške lepote Balkana”

U Velikoj Jasikovi kod Zaječara prvi put se održava dvodnevni festival „Vlaške lepote Balkana“ . U okviru ove nove manifestacije, sinoć je održano takmičenje u izvođenju izvornih vlaških pesama, na kome je učestvovovalo 13 takmičara, u dve kategorije, sa i bez muzičke pratnje.

 

Prema izboru žirija, kojim je predsedavao Zoran Katić, etnomuzikolog, u kategoriji bez muzičke pratnje (akapela) najbolji izvođač izvornih vlaških pesama je Katica Todorović dok je drugo mesto pripalo Anđeliji Čerkaso a treće Zorici Dudejević. U kategoriji sa muzičkom pratnjom najbolji izvođač izvornih vlaških pesama je Srećko Prvulović. Drugo mesto osvojio je Stava Gerginović a treće Ljubica Krinić. U pripremanju kačamaka najuspešnija je bila Nada Jeremić iz Vražogrnca. Odličnim izvođenjem spleta narodnih igara istakla su se kulturno – umetnička društva „Graničar“ iz Halova i „Penzioner“ iz Zaječara.

Smotra u Velikoj Jasikovi nastavlja se danas moto skupom koji počinje u 14:00 sati. Izbor „Najlepše Vlajne Balkana“ je u 20:00, a nastup estradne zvezde Milana Topalovića Topalka je od 21:00 sat.

Takođe pogledajte

Sinoć odigrana predstava “Prinecza na zrnu graška”- večeras “Upsvana lepotica”

Predstavu „Princeza na zrnu graška“ Državnog lutkarskog teatra Vidin koja je sinoć izvedenana 10. Međunarodnom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *