četvrtak , avgust 13 2020

Vreme da biramo između slatkih laži i gorke istine, moje da kažem istinu

Vreme je da biramo između slatkih laži i gorke istine, rekao je  predsednik Aleksandar Vučić na početku obraćanja na sednici parlamenta posvećenoj Kosovu i Metohiji.

Vučić je istovremeno rekao da niko ne treba da pomisli da se neće više od drugih boriti za naš narod na KiM i za KiM i to posebno od onih koji istinu znaju, a namerno je prećutkuju. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je  posebna sednica Narodne skupštine posvećena Kosovu i Metohiji veoma važna jer je mogao narodu da kaže istinu i pokuša da objasni trenutnu situaciju oko KiM.Vučić je, u delu sednice u kojem su njegov izveštaj komentarisali narodni poslanici, izražavajući se šahovskom terminologijom rekao da je Srbija ušla u igru sa damom i topom manje i da mora da se trudi da zadrži što više figura i istovremeno sakrije svoje stvarne namere da bi mogla da se izbori. Predsednik  Vučić predstavio je precizno istraživanje socijalnih, ekonomskih i demografskih aspekta koje pokazuje da će Srbija ukoliko ne dođe do kompromisa i normalizacije odnosa sa Albancima na KiM pretrpeti teške posledice već u narednih 20 do 25 godina. Rekao je da bi u slučaju postizanja rešenja sa Albancima i ulaska u EU dugoročno došlo do jačanja srpske ekonomije, povećavanja životnog standarda i podizanje nataliteta, preneo je Tanjug.

Takođe pogledajte

Vučić danas prima akreditivno pismo od Harčenka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće danas akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Ruske Federacije u Srbiji Aleksandra …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *