nedelja , februar 17 2019

Vučić: Balkan da deluje jedinstveno i kada Evropa ne deluje tako

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je , nakon sastanka “balkanske četvorke” u Solunu, da ove četiri zemlje, u uslovima kada Evropa ne deluje uvek jedinstveno, treba da deluju jedinstvenije i rešavaju probleme na poluostrvu, te istakao da je ovaj format veoma važan za našu zemlju, ali i budućnost sve četiri države Balkana.

Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za štampu, nakon sednice Visokog saveta za saradnju između Republike Srbije, Republike Grčke, Republike Bugarske i Rumunije, kazao da je zadovoljan ovim susretom, iako je, kaže, kao pravi Srbin uvek narmšten i nešto mu uvek nedostaje. „Za Srbiju je važno jer smo dobili podršku na evropskom putu od naših priajtelja, važno jer ćemo zajednički raditi na mnogim projektima. Razgovarali smo o putnoj komunikaciji, železničkim prugama, gasnim interkonekcijama – duže i ozbiljnije, odgovornije nego ikada“, preneo je on.

Vučić je kazao da su Grčka i Bugarska predložile zajendičke takse i tarife, koje se tiču ranijih predloga Dunavske komisije, koja se tiče saobraćaja i transporta.  

Takođe pogledajte

Vučić u Davosu: Nemačka snažno protiv taksi Prištine

Nemačka je zemlja koja se, bez ikakve sumnje, veoma snažno protivi narušavanju normalnih trgovinskih odnosa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *